112

Dames op dievenpad bij HEMA Hoofddorp aangehouden; tweetal verdacht van 15 diefstallen

Foto: Wim Meijer Fotografie

Donderdag 27 augustus heeft de politie in Hoofddorp een moeder en dochter uit Kortenhoef aangehouden nadat deze door het winkelpersoneel van HEMA waren betrapt op winkeldiefstal. Het bleek niet hun eerste misstap. Het tweetal wordt verdacht van maar liefst 15 winkeldiefstallen in de afgelopen maand.

(bron: Politie Haarlemmermeer)

De eigenaar van de Hema in winkelcentrum Hoofddorp al eerder contact gezocht met wijkagent Stefan Jansen over twee dames die al een aantal keren bij hem in de winkel minder goederen afrekenden dan dat ze in hun tas hadden zitten. Dit was terug te zien zijn op camerabeelden bij de zelfscan. De wijkagent had aangifte opgenomen en afspraken gemaakt.

Donderdagmiddag was het opnieuw prijs. Dit keer kon werden de twee dames echter op heterdaad aangehouden door winkelpersoneel. Ze hadden voor circa 400 euro aan goederen in hun tassen zitten en slechts enkele producten afgerekend bij de zelfscan.

Agenten van de bureaurecherche hebben samen met de wijkagent onderzoek gedaan. Moeder en dochter worden verdacht van 15 x winkeldiefstal afgelopen maand waarbij voor honderden euro’s aan goederen is buit gemaakt. Steeds op dezelfde wijze; met tassen vol naar de zelfscan en slechts enkele goederen afrekenen. Onderzoek wijst uit dat de diefstallen niet alleen in Hoofddorp zijn gepleegd maar ook bij Hema vestigingen in Hilversum, Loosdrecht, Tilburg, Breda, den Bosch en Soest.

Tegen de dames is proces-verbaal opgemaakt. Ook krijgen ze een winkelverbod.

Cookieinstellingen