112

Daders mislukte autoroof nog voortvluchtig

De politie is op zoek naar getuigen van een poging tot diefstal van een nieuwe auto, die plaatsvond op zondagmorgen op de Locas Bolstraat in Nieuw-Vennep.

Omstreeks 11.30 uur stonden twee mannen te kijken bij de nieuwe auto van een van hen.

Worsteling

Zij waren juist ingestapt om een stukje te rijden, toen twee mannen op de auto af kwamen lopen. In de veronderstelling dat zij iets wilden vragen, deed de eigenaar het portierraam open. Hier bleek het de verdachten om de auto te doen te zijn. Het bestuurdersportier werd opengetrokken en de eigenaar werd bedreigd met een mes. Nadat hij was uitgestapt, ontstond er een worsteling, waarbij het slachtoffer een wond aan zijn wang opliep. De man die op de passagiersstoel had gezeten, werd gestompt.

Automatisch

Nadat beide daders in de auto, waarvan de motor draaide, waren gestapt en weg waren gereden, sloeg de motor van de auto automatisch af. De afstand tussen de auto en de sleutel – die de eigenaar nog in zijn zak had – was te groot geworden. De daders vluchtten daarop weg en lieten de auto achter.

 

Getuigen

De politie stelde een onderzoek in in de omgeving. De verdachten werden niet meer aangetroffen. Beide slachtoffers zijn ter plaatse onderzocht door ambulancepersoneel.

De politie is bereikbaar op tel.nr. 0900-8844. Anoniem bellen kan ook op tel.nr. 0800-7000. (Bron: politie)

Reacties