112

Agent raakt gewond bij aanhouding Lisserbroek

Zaterdagavond 29 oktober heeft een man bij zijn aanhouding een agent aan de pink verwond. De diender moest zich in het ziekenhuis laten behandelen aan een gescheurde pees.

Rond 23:35 uur die avond, vond een algemene politiecontrole plaats op de Lisserdijk in Lisserbroek. Bij een controle van een scooter zag een agent, dat de oorspronkelijke bestuurder even tevoren was weggelopen en dat de passagier zich uitgaf als bestuurder. Nadat de agent de bestuurder met deze handeling confronteerde, beledigde deze man de agent meerdere keren op grove wijze. Daarop werd de man te kennen gegeven dat hij was aangehouden.

Peesscheuring

Bij zijn aanhouding verzette deze man zich hevig. Plotseling voelde de agent een hevige pijnscheut in zijn pink. Na controle in het ziekenhuis bleek dat de pees van de pink van de agent was afgescheurd. Hierdoor zal de agent vermoedelijk enige weken zijn normale werkzaamheden niet kunnen uitoefenen.

Geweld tegen de politie

Zaken waarin geweld tegen politiemensen wordt gebruikt, worden altijd hoog opgenomen. Zo bekijkt het Openbaar Ministerie of er in voorkomende gevallen een strengere straf opgelegd kan worden. De agent in kwestie heeft aangifte gedaan tegen de verdachte. Politiemensen hebben een verantwoordelijke rol in de samenleving en moeten zonder te worden gehinderd hun werk kunnen doen. Agressie of geweld, in welke vorm dan ook, tegen medewerkers wordt niet getolereerd. (Bron: politie)

Reacties