112

Politie geeft foto vrij van gezochte overvallers

Foto: politie

De politie heeft vrijdagmiddag foto’s vrijgegeven van twee jonge verdachten van een mislukte gewapende overval op de Filmclub aan de Zwanenburgerdijk in Zwanenburg.

De poging vond plaats op dinsdag 2 mei. Twee personen kwamen met een scooter naar de zaak en liepen met hun helmen op naar binnen. Een van hen trok een vuurwapen en bedreigde de eigenaar en een aanwezige klant. De eigenaar liep naar achteren, begon te schreeuwen en joeg vervolgens samen met een personeelslid de inmiddels in paniek geraakte overvallers de deur uit. Zonder buit sloegen de twee op de vlucht, een van hen richtte nog een vuurwapen op een voorbijganger. Vervolgens gingen ze er vandoor in de richting van Amsterdam. De twee reden op een zwarte Gilera Runner-scooter.

Signalement

Een verdachte droeg een donkergekleurde heupjas met capuchon en een donkerkleurige helm met vizier van het merk Lazer. Verder droeg hij blauwe sportschoenen van het merk Nike en een zwarte schouder- of heuptas waarin het vuurwapen zat. Hij heeft een blank of licht getint uiterlijk en is tussen de 1.70 en 1.80 lang. De leeftijd van deze verdachte wordt geschat tussen de vijftien en achttien jaar.

Airoh helm

De tweede verdachte droeg een donkerkleurige parkajas met capuchon en bontkraag en een donkerkleurige helm met vizier van het merk Airoh. Deze persoon droeg een zwarte sjaal met witte opdruk voor zijn mond en had een blauwe Adida-trainingsbroek met lichtblauwe strepen aan. Verder droeg hij sportschoenen van het merk New Balance. Deze verdachte iis eveneens tussen de 1.70 en 1.80 lang en wordt geschat tussen de vijftien en achttien jaar. Deze verdachte heeft een blank uiterlijk.

De politie vraagt mensen die de verdachten herkennen, te bellen met 0800-6070 of 0800-7000 (anoniem). (Bron: politie)

Reacties