Zwemmen in plas Haarlemmermeerse Bos afgeraden vanwege blauwalg

Foto: Gemeente Haarlemmermeer

HOOFDDORP – In de grote plas in het Haarlemmermeerse Bos is blauwalg aangetroffen. Het wordt daarom afgeraden in de plas te gaan zwemmen. De installatie die was geplaatst om de blauwalg te bestrijden is volgens de gemeente Haarlemmermeer vernield.

(bron: gemeente Haarlemmermeer / NH)

“De afgelopen weken heeft de bestrijdingsinstallatie van blauwalg in het Haarlemmermeerse Bos niet gewerkt, omdat de installatie door vandalen vernield was”, aldus de gemeente Haarlemmermeer in een bericht op Facebook.

De installatie is volgens de gemeente heel effectief, maar er is weer meer blauwalg ontstaan omdat de machine een paar weken niet heeft kunnen draaien. Bij de plas is een bord met waarschuwing geplaatst.

Hoe lang de waarschuwing geldt, is nog onduidelijk. Hoogheemraadschap Rijnland werkt er volgens Haarlemmermeer hard aan om de installatie weer werkend te krijgen.

Blauwalgen zijn microscopisch kleine organismes die voorkomen in zoet water. Mensen en dieren kunnen hier erg ziek van worden. Het is dan ook af te raden om te zwemmen in water waar veel blauwalgen zitten.

Cookieinstellingen