Koninklijke Marechaussee pakt de ‘step’ op Schiphol

Foto: Koninklijke Marechaussee

SCHIPHOL – Sinds maandag 13 mei heeft de Brigade Grensbewaking (BGB) een nieuw vervoermiddel: de step, ofwel de Metz Moover. De subtiele tweewieler van de Koninklijke Marechaussee zal alleen binnen de deuren van Schiphol ingezet worden. Met de ‘step’ kunnen relatief grote afstanden op de luchthaven in korte tijd worden afgelegd.

(bron en foto: Koninklijke Marechaussee)

Efficiënter werken
De Metz Moover stelt marechaussees in staat om snel en efficiënt te bewegen binnen de uitgestrekte luchthaven. Dit is vooral handig voor controles bij gates en lounges en helpt marechaussees om snel ter plaatse te zijn bij incidenten op afgelegen locaties. De wendbaarheid van de Metz Moover is een groot voordeel op het drukke Schiphol en bovendien neemt deze minder ruimte in voor opslag dan fietsen.

De nieuwe step is in de plaats gekomen van de Segway, waarmee de BGB zich voorheen op de luchthaven verplaatste. Segway is gestopt met de productie van hun ‘elektrisch aangedreven, zelfbalancerend eenpersoons vervoermiddel’, en dat betekende voor de Marechaussee het einde van het onderhoudscontract. Kapotte Segways werden niet meer gerepareerd en zijn langzaam uitgefaseerd.

Cookieinstellingen