FNV dreigt met acties bij afhandelaar Swissport

Vakbond FNV beraadt zich op acties bij afhandelaar Swissport op Schiphol. Dat bedrijf verzorgt de dienstverlening aan passagiers van onder andere TUI, Corendon en Turkish Airlines.

De medewerkers klagen over de hoge werkdruk bij hun werk aan de incheckbalies, de gates, in de bagagekelder, in de lounges en op het platform. Het gaat om meer dan achthonderd mensen. Zij hebben volgens FNV een ‘gigantisch drukke zomer achter de rug waarin met onderbezette teams keihard is gewerkt om vluchten op tijd te laten vertrekken’.

‘De maat is vol’

Het bedrijf zou verzuimen om wat aan de werkdruk te doen en verergert de situatie alleen maar. Swissport zou tientallen tijdelijke contracten niet verlengen, terwijl die mensen volgens FNV wel nodig zijn. Voor FNV is de maat nu echt vol. De werkdruk is al tijden extreem hoog en zou inmiddels ook al hebben geleid tot een bovengemiddeld ziekteverzuim.

Arbeidsvoorwaarden

Naast de slechtere werkomstandigheden worden ook de arbeidsvoorwaarden uitgehold, aldus de bond. Zo komt er dit jaar geen Sinterklaas en ook geen kerstpakket. FNV ergert zich er ook aan dat Swissport in de cao-onderhandelingen recent terugkwam op eerder gedane toezeggingen over de ingangsdatum van een bepaalde loonsverhoging.

Opnieuw praten

Swissport laat in een reactie weten dat FNV incorrecte informatie geeft over de huidige situatie bij het bedrijf en dat de andere betrokken vakbond geen steun geeft aan de acties van FNV. Swissport wil opnieuw om de onderhandelingstafel gaan met FNV om de verschillen van inzicht op te lossen. (Bron: luchtvaartnieuws.nl)

'

Reacties

article
83262
Vakbond FNV beraadt zich op acties bij afhandelaar Swissport op Schiphol. Dat bedrijf verzorgt de
https://haarlemmermeer.nieuws.nl/zakelijk/83262/fnv-dreigt-acties-afhandelaar-swissport/
2017-10-20T17:39:56+02:00
acties, FNV, onderbezetting, Swissport, tijdelijke contracten, werkdruk
Schiphol, Zakelijk