Midzomeravondwandeling in de Historische Tuin

Foto: Botanische Tuinen

Voortbordurend op de Midzomernacht organiseert de Historische Tuin in Aalsmeer een Midzomeravondwandeling op woensdag 3 juli die om 19:30 uur van start gaat. De wandeling heeft ook te maken met het thema ‘Beter met planten’ die alle Botanische Tuinen voor 2019 hebben.

Thema

Het thema is ook terug te lezen op de website van de Botanische Tuinen Nederland. Veel van de geneesmiddelen zoals aspirine komen volgens Botanische Tuinen Nederland uit planten. Zelf laat Botanische Tuinen Nederland weten dat de grenzen tussen gezondheid en genot, geneesmiddel en gif soms flinterdun zijn. Het is vaak oppassen geblazen.

Geneeskrachtig

De wetenschap merkt lang niet alle planten aan als geneeskrachtig, omdat de werking ervan niet is bewezen. Zo is er de vraag als een plant ineens werkt voor de mens en extra waardevol kan zijn, zonder de natuurlijke bronnen uit te putten bij voldoende aanvoer van een plant met een geneeskrachtige werking.

Oudsher

Botanische tuinen zijn van oudsher opgezet voor het verzamelen, beschrijven en kweken van geneeskrachtige kruiden, waarbij de oudsten al in de 16e en 17e eeuw zijn gesticht als ‘Hortus Medicus’. Combineer dat met wandelen in het groen, ‘Forest bathing’, de goede invloed van tuinieren, al deze functies komen ook samen in een botanische tuin.

Wandeling

Woensdag 3 juli is er de wandeling met voormalig Tuinchef Cees van Dam. Hij vertelt de deelnemers tijdens de Midzomerwandeling over de medicinale werking van planten en kruiden die in Aalsmeer groeien en hebben gegroeid. Deelname is € 5,- en reserveren wordt op prijs gesteld: Informatie is ook te krijgen via [email protected]  of 0297-322562. Wie donateur is van de Tuin of in het bezit is van een museumkaart, kan gratis deelnemen aan de Midzomeravondtour.

 

 

Cookieinstellingen