Bloemen-en plantenveiling op de Historische Tuin in Aalsmeer

Foto: Pixabay

De Historische Tuin in Aalsmeer organiseert elke laatste zaterdag een bloemen- en plantenveiling. Op dezelfde dag is er ook een dorpswandeling in Aalsmeer. Voor de veiling kunnen bezoekers de zelf gekweekte bloemen en planten tegen betaling meenemen naar huis.

Kenmerkend

Kenmerkend is bij deze veiling het gebruik van de authentieke Jugendstil klok die op volle toeren draait. Om 15:00 uur zal de veilingmeester beginnen met de bloemen- en plantenveiling. Mensen die dat willen doen, kunnen dan plaatsnemen op de koperstribune in de kleinste bloemenveiling van Aalsmeer. De vaste bezoekers ervaren zelf de spanning tijdens het veilproces.

Anekdotes

De veilingmeester vertelt tijdens de veiling de nodige en interessante anekdotes. Bij deze veilingen gaat het om de beleving en is het zelf de spanning ervaren om tijdig op de knoppen te drukken. Wie langs komt kan voorafgaand aan de veiling een kopje koffie gebruiken in de corridor van de Historische Tuin. Het entreekaartje geeft toegang tot de veiling.

Dorpswandeling

Op dezelfde dag is er ook een excursie die langs bekende Aalsmeerse monumenten voeren, maar ook langs verborgen punten die historisch gezien interessant zijn. Deelnemers staan tijdens de wandeling hier letterlijk stil bij enkele markante punten. De gidsen werpen vanuit hun eigen deskundigheid een nieuw licht op de lokale geschiedenis. De wandeling is van 13.00 tot 14.30 uur.

Gratis

Donateurs en museumkaarthouders bezoeken gratis de Tuin, evenals kinderen tot 12 jaar. Vanaf het Praamplein is de houten ophaalbrug van de Historische Tuin al in de verte te zien. De openingstijden zijn van dinsdag tot en met zondag van 10:00 tot 16:30 uur.

Cookieinstellingen