Meer Jazz Prijs voor Mathilde Santing

Mathilde Santing krijgt als eerbetoon voor haar jarenlange bijdrage aan de jazzmuziek de Meer Jazz Prijs 2017. Vrijdag 9 juni reikt burgemeester Theo Weterings de prijs in Het Cultuurgebouw tijdens het TAKE OFF Music Event de Meer Jazz Prijs uit. Het is de negentiende keer dat deze jaarlijkse prijs wordt uitgereikt.

De prijs bestaat uit een fraaie met diamantjes ingelegde speld, ontworpen, vervaardigd en beschikbaar gesteld door de Vennepse juwelier diamantair Paul van ’t Hillenaar. De Meer Jazz Prijs wordt ieder jaar toegekend aan een jazzmusicus die zijn of haar sporen ruimschoots heeft verdiend. Meer Jazz 2017 vindt van 8 tot en met 11 juni plaats in het Cultuurgebouw in Hoofddorp.

Mathilde is als 11-jarig meisje begonnen met zingen. Hoewel haar heldere stem en talent direct herkend worden, wist ze dat haar zangcarrière ‘anders’ zal zijn. Nog voor haar zestiende sloeg Mathilde een platencontract af, om datgene te beschermen wat haar verdere artistieke leven zo kenmerkt: een enorme hang naar muzikale kwaliteit en een bijna ongrijpbare veelzijdigheid als zangeres. Gedurende haar carrière won Mathilde drie Edisons, een Gouden Harp en betreedt ze de hitlijsten met nummers als Wonderful life en Beautiful people. In het eerste deel van haar carrière zong Mathilde vooral Engels repertoire. Later maakte ze indruk met Nederlandse nummers als ‘ppels op de tafelsprei’ met een videoclip van Erwin Olaf en ‘Inspiratie’ uit de musical Joe – muziek die veel Nederlanders jaren later nog altijd diept raakt. Haar oeuvre leverde Mathilde in 2007 een koninklijke onderscheiding op; zij werd gedecoreerd als Ridder in de Orde van Oranje-Nassau.

Anno 2017 maakt Mathilde nog altijd fijn muziek. Haar laatste album: Both Sides Now, the songs of Joni Mitchell (live) – 2016. Het concert kreeg in de Volkskrant vier sterren. Mathilde is regelmatig te beluisteren in Nederlandse theaters, de North Sea Jazz Club en verzorgt gastoptredens voor onder anderen Sven Ratzke en Thijs Borsten. Vanwege haar grote liefde voor de schoonheid van de akoestische muziek laat Matilde zich tegenwoordig graag uitnodigen voor intiemere huiskamerconcerten. (Bron: mathildesanting.com)

 

Cookieinstellingen