Venneper Ricardo Sousa wereldkampioen Kung Fu

Ricardo Sousa in zijn domein
Foto: rs kung fu academy

Ricardo Sousa uit Nieuw-Vennep heeft maar liefst twee gouden medailles veroverd bij het wereldkampioenschap Kung Fu in China.

Het WK in Emei was volgens de 50-jarige Nieuw-Venneper een geweldige ervaring, zo vertelde hij aan NH Nieuws.

Trots

“Ik heb er enorm van genoten en ik ben trots”, legt hij uit. “De sport is erg populair in China en daarom vind ik het zo gaaf dat ik, een Nieuw-Venneper, twee medailles heb gewonnen.” Het afgelopen WK was niet de eerste keer dat Nederlanders meededen op het internationale Kung Fu strijdtoneel. De Nieuw-Venneper is echter wel de eerste Nederlander ooit met twee gouden plakken.

Weinig animo

Sousa hoopt dat zijn prestaties doorwerken in Nederland. Hij vindt namelijk dat er te weinig animo voor de sport is in ons land. “Er wordt weinig aandacht aan de sport gegeven in Nederland en dat terwijl we er heel goed in zijn”, legt hij uit. “Hopelijk komt er nu ik gewonnen heb meer animo voor de sport.”

Traditie

Ricardo Sousa was al op jonge leeftijd gefascineerd door Martial Arts. Hij beoefende verschillende Oosterse gevechtskunsten, meer in het bijzonder  de kunst van Liu He Men (Luk Hop) Kung Fu. Door jaren van training en goede begeleiding werden zijn prestaties beloond met vele nationale en internationale en wereldtitels in verschillende disciplines. Om de traditie in stand te houden reist Sousa regelmatig af om vrienden en leraren van de Liu He Men familie over de hele wereld te bezoeken.

Academy

Als hoofd van de Ricardo Sousa Kung Fu Academy in Nieuw Vennep geeft Sousa les aan de volgende generatie volgens de traditionele methode en zorgt hij dat iedereen de mogelijkheid krijgt om de grote wereld van de externe traditionele Chinese krijgskunsten.

Krijgskunsten

De termen Wushu en Kung Fu worden vaak verward en vaak onjuist vertaald, zo leert Wikipedia. “Kung Fu” uit het Chinees vrij vertaald hoge vaardigheid, grote concentratie of toewijding. De traditionele Chinese krijgskunsten zijn onder deze naam, die soms ook in het Chinees gebruikt wordt, in het westen bekend geworden. Deze traditionele stijlen richten zich voornamelijk op zelfverdediging, gewapend of ongewapend. (Bronnen: NHNieuws, Wikipedia, RS Kung-fu Academy).

 

'

Reacties

article
83906
Ricardo Sousa uit Nieuw-Vennep heeft maar liefst twee gouden medailles veroverd bij het wereldkampioenschap Kung
https://haarlemmermeer.nieuws.nl/sport/83906/venneper-ricardo-sousa-wereldkampioen-kung-fu/
2017-11-17T11:09:03+02:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/135/2017/11/17110754/RS-Kung-fu-Academy-e1510913285632.jpg
Emei, kung-fu, Ricardo Sousa, RS Kung Fu Academy
Nieuw-Vennep, Sport