Club distantieert zich van kopschoppende speler

De politie heeft zondagmiddag een voetballer van sc Badhoevedorp aangehouden, nadat deze een speler van tegenpartij VVH/Velserbroek tegen het hoofd had getrapt. Kort ervoor haalde de verdachte al uit naar de benen van het slachtoffer.

De voetballer, een 35-jarige Amsterdammer, nam wraak voor een overtreding die op hem was gemaakt. De club uit Badhoevedorp doet zelf ook onderzoek naar het incident en naar de dader. Die zou eerder bij een andere club zijn geroyeerd en nu onder een andere naam bij Badhoevedorp spelen.

‘Nare film’

Badhoevedorp coach De Meijere reageert tegen over NH Nieuws ontdaan: “Het leek wel een heel nare film. Ik heb 36 jaar gevoetbald, maar dit heb ik nog nooit meegemaakt. Dit is echt schrikken.” Het slachtoffer was volgens de website Voetbal in Haarlem bij bewustzijn. Hij werd bijgestaan door twee spelers van Badhoevedorp en is daarna voor de zekerheid naar het ziekenhuis gebracht.

Rode kaart

De kopschopper van Badhoevedorp kreeg de rode kaart en werd door een agent in burger die bij de wedstrijd aanwezig was, aangehouden. Zijn trainer heeft hem niet meer gesproken, vertelt de coach. De Meijere: “Ik distantieer me voor honderd procent van deze gebeurtenissen. Badhoevedorp moet er nu zijn voor de speler van VVH, en voor niemand anders.” Hij acht de kans klein dat de schoppende voetballer nog terugkeert bij de club.

Reactie KNVB

De KNVB laat weten het standaardprotocol te volgen. “Dit soort dingen horen absoluut niet op het voetbalveld thuis. Wat er precies is gebeurd, moeten we eerst uitzoeken, we gaan verklaringen opvragen en op basis daarvan wordt een tuchtzaak gemaakt”, laat een woordvoerder weten.. (Bronnen: NHNieuws/HD)

'

Reacties

article
82518
De politie heeft zondagmiddag een voetballer van sc Badhoevedorp aangehouden, nadat deze een speler van
https://haarlemmermeer.nieuws.nl/sport/82518/club-distantieert-zich-kopschoppende-speler/
2017-09-18T17:12:15+02:00
aangehouden, kopschopper, voetballer
Politie, Sport