Honk- en softbaltalent speelt EK in de polder

Foto: Foto: KNBSB

Zaterdag 17 en zondag 18 juni strijden 38 teams, verdeeld over jongens en meisjes in de leeftijd van 11 tot en met 17 jaar, tijdens het finaleweekeinde voor het Nederlands Kampioenschap Little League. De kampioenen vertegenwoordigen Nederland op het Europees Kampioenschap.

Sinds 1939

Het NK Little League is een aftakking van de Amerikaanse organisatie Little League. De Amerikaanse sportorganisatie bestaat sinds 1939 en organiseert over de hele wereld honkbal- en softbaltoernooien voor jeugd. Alle kampioenen van verschillende regionale toernooien worden uitgenodigd om deel te nemen aan de ultieme eindstrijd: de Little League World Series in Amerika. Veel tophonkballers hebben in hun jeugd ook meegedaan aan de Little League World Series.

Bij Pioniers en Flyers

Tijdens het honkbal- en softbalevenement wordt gespeeld bij Hoofddorp Pioniers en de Vennep Flyers. De openingsceremonie zal worden gehouden op zaterdagochtend op 17 juni onder leiding van wethouder John Nederstigt. Swen Huijer, oprichter van Baseball- en Softball against cancer, en Saskia Kosterink, talentcoach softbal, gooien de traditionele ‘eerste bal’.

Dromen

De teams die zich hebben aangemeld zijn inmiddels volop in training. Ze komen uit tien regio’s en strijden om de nationale titel. De winnaars per categorie kunnen zich verheugen op een trip naar de Europees Kampioenschappen Little League in hun categorie, die van 1 t/m 30 juli in een aantal Europese landen worden afgewerkt, waaronder twee in Nederland zelf. De teams die Europees kampioen worden in hun klasse krijgen de kans om mee te doen aan de Little League World Series in Amerika. Niet voor niets luidt het moto van het NK Little League: Dreams can come true.

Cookieinstellingen