Gemeente Haarlemmermeer gooit spottersplaats Schiphol dicht

Foto: Wim Meijer Fotografie

SCHIPHOL – De gemeente Haarlemmermeer heeft de populaire spottersplaats bij de Polderbaan gesloten tot na het paasweekend.

(bron: NH Nieuws)

Ook het vier kilometer lange Polderbaanpad, het fietspad parallel aan de start- en landingsbaan, is dicht. Dat meldt politiemedewerker Roelof Kleine Deters van de Buiten Bewaking Schiphol (BBS) op Twitter.

De gemeente verwacht veel spotters en dagjesmensen bij het parkeerterrein en op het fietspad de komende dagen, vanwege de uitstekende weersvooruitzichten. Er wordt gevreesd dat de bezoekers te weinig rekening zullen houden met strenge coronaregels. De gemeente Haarlemmermeer benadrukte al eerder dat er een noodverordening geldt en ingrijpt als er niet aan de 1,5 meter-regel wordt gehouden.

Tot en met maandag, tweede paasdag, blijven de beide locaties dicht, met de mogelijkheid tot verlenging. Voor fans van de Boeing 747-400 van KLM is dat extra zuur: de maatschappij kondigde vandaag aan het toestel toch weer tijdelijk in te zetten voor medische vrachtvluchten. Die dienstregeling begint maandag, met als gevolg dat vliegtuigspotters het toestel moeten missen, mocht het van de Polderbaan opstijgen.

Cookieinstellingen