Schiphol introduceert betaaldienst voor Chinese reizigers

Foto: Wim Meijer Fotografie

Luchthaven Schiphol gaat een betaaldienst introduceren voor de Chinese reizigers. Afgelopen week heeft de luchthaven en het Chinese sociale media bedrijf WeChat bekend gemaakt dat zij de diensten gaan aanbieden van het Chinese bedrijf op de Nationale luchthaven. De diensten zijn gericht op de Chinese reizigers. Schiphol gaat onder meer het draadloos betalen van WeChat aanbieden voor deze groep reizigers.

Eerste luchthaven

Met het aanbieden van het draadloos betalen, is Schiphol de eerste luchthaven in Europa die dat mogelijk maakt voor de Chinsese reizigers. Volgens Androidworld die met dit bericht naar buiten is gekomen, is WeChat niet erg bekend, maar in China zelf kan niemand om dit bedrijf omheen. In China is WeChat de belangrijkste berichtendienst, maar gebruiken de Chinezen de dienst ook als betaaloplossing waarbij contant geld en betaalpassen overbodig worden gemaakt. Voor Chinese reizigers die via Schiphol aankomen, kunnen zij vanaf nu in de verschillende winkels in Schiphol te betalen dankzij de dienst.

Steeds meer Chinese reizigers

Het is de luchthaven niet ontgaan dat steeds meer Chinese reizigers via Schiphol komen. ,,In 2018 kwamen meer dan 500.000 Chinese passagiers naar onze luchthaven en we investeren in de ontwikkeling en implementatie van nieuwe concepten om de noden van onze passagiers te vervullen, met de focus op een goede gebruikerservaring”, zegt Tanja Dik directeur consumer products & services van Schiphol.

Praktische informatie

Naast de betaaloplossing introduceert WeChat Pay ook een Mini Program waarin praktische informatie te vinden is over de luchthaven van Schiphol. Daar vindt de Chinese reiziger informatie van verschillende shopping-diensten op de luchthaven. Klanten kunnen online betalen en hun producten ophalen in de winkel zodat ze niet in de rij hoeven aan te schuiven. Verder krijgt Schiphol zogenaamde ‘experience zones’ die weer nodig zijn om hulp te bieden aan diezelfde reizigers uit Azië.

Geruchten

Naast het Chinese WeChat zijn er volgens Androidworld inmiddels sterke geruchten dat ook WhatsApp wereldwijd wil uitpakken met een mobiele betaaldienst. De berichtendienst toetst alvast bij bedrijven in ons land of er interesse is voor zo’n oplossing.

Bron: Androidworld

'

Reacties

article
87674
Schiphol introduceert betaaldienst voor Chinese reizigers
Luchthaven Schiphol gaat een betaaldienst introduceren voor de Chinese reizigers. Afgelopen week heeft de luchthaven
https://haarlemmermeer.nieuws.nl/schiphol/87674/schiphol-introduceert-betaaldienst-voor-chinese-reizigers/
2019-05-20T08:29:14+02:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/135/2019/05/20082548/3Z1A1896-Schiphol.jpg
betaaldienst, WeChat
Schiphol