Rijsenhout wil eerste geluidsarme woning bij Schiphol

Foto: Wim Meijer Fotografie

Rijsenhout wil als eerste locatie van de gemeente Haarlemmermeer een proefwoning laten bouwen die bestand is tegen de herrie van Schiphol. Volgens de gemeente is geluidsarm bouwen hét antwoord op de slepende groeidiscussie rond het vliegveld.

(bron: NH Nieuws)

Haarlemmermeer wil duizenden nieuwe woningen bouwen om aan de steeds grotere vraag te kunnen voldoen. Maar Schiphol, KLM en kritische omwonenden vrezen dat nieuwe woonwijken in de buurt van de luchthaven tot nieuwe ernstig gehinderde bewoners zal leiden. De gemeente denkt met het zogenaamd geluidsadaptief bouwen toekomstige bewoners beter te kunnen beschermen tegen vliegtuiglawaai.

Rijsenhout, een dorp dat onder de rook van de Kaag- en Zwanenburgbaan ligt, wil de eerste locatie zijn waar zo’n geluidsarme woning wordt gebouwd. Het dorp vergrijst en wil dat de gemeente er nieuwe woningen realiseert om jonge gezinnen te kunnen huisvesten. Volgens de bedenker van de methode, bouwkundige Martijn Lugten, is Rijsenhout prima geschikt voor een eerste proefwoning.

Klik hier voor de complete reportage van mediapartner NH Nieuws

'

Reacties

article
87667
Rijsenhout wil eerste geluidsarme woning bij Schiphol
Rijsenhout wil als eerste locatie van de gemeente Haarlemmermeer een proefwoning laten bouwen die bestand
https://haarlemmermeer.nieuws.nl/schiphol/87667/rijsenhout-wil-eerste-geluidsarme-woning-bij-schiphol/
2019-05-18T23:00:37+02:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/135/2019/05/18225857/3Z1A1947-Schiphol.jpg
geluidsarme woning
Headlines, Schiphol