Schiphol groeit door ondanks vluchtlimiet

Tot en met 2020 is er een limiet van 500.000 vliegbewegingen op Schiphol. Hoewel die limiet zo goed als bereikt is, zal het aantal passagiers op de luchthaven blijven groeien. Dat meldt Maaike van de Windt, directeur Aviation Marketing op Schiphol, in een interview met Luchtvaartnieuws Magazine.

“Als het gaat om vluchten, dan is 500.000 de grens tot na de zomer van 2020. Maar we verwachten wel dat airlines grotere toestellen inzetten die nog beter gevuld zullen zijn. Het aantal passagiers zal dus nog wel blijven groeien”, zegt ze.

Grotere toestellen

Ze wijst erop dat KLM de Fokker 70 – het kleinste toestel in de vloot – bijna heeft uitgefaseerd. Daarnaast gaat easyJet waarschijnlijk grotere A321neo’s inzetten op vluchten vanaf Schiphol. Jet Airways begon met de Airbus A330 en vliegt nu met grotere Boeing 777-toestellen.”

Balans met omgeving

Na 2020 gaat Schiphol zich volgens Van der Windt richten op duurzame ontwikkeling in balans met de omgeving. Hoe die groei er precies zal uitzien is volgens haar afhankelijk van de afspraken die nog moeten worden gemaakt voor de periode na 2020. “Onze insteek is dat er na 2020 op Schiphol weer duurzame groei mogelijk is in balans met de omgeving.”

Connectiviteit

Na een jarenlange periode waarin veel nieuwe bestemmingen werden toegevoegd, zijn de inspanningen er nu vooral op gericht om de goede connectiviteit en het uitgebreide netwerk van Schiphol te handhaven en de klantbeleving te verbeteren. “Voor ons betekent het een shift van acquisitie naar behoud en optimalisatie van het netwerk. Het aantal nieuwe bestemmingen zal minder hard toenemen maar ons doel blijft hetzelfde: Europe’s Preferred Airport te zijn voor airlines en passagiers.”

Het hele interview staat in de jongste editie van Luchtvaart Magazine.

(Bron: luchtvaartnieuws)

'

Reacties

article
83214
Tot en met 2020 is er een limiet van 500.000 vliegbewegingen op Schiphol. Hoewel die
https://haarlemmermeer.nieuws.nl/schiphol/83214/schiphol-groeit-ondanks-vluchtlimiet/
2017-10-18T20:52:09+02:00
Schiphol