Koningsdag wordt ook dit jaar in Haarlemmermeer thuis gevierd

Willem-Alexander tijdens zijn 1e Koningsdag in 2014
Willem-Alexander tijdens zijn 1e Koningsdag in 2014
Foto: Wim Meijer Fotografie

Voor het tweede jaar op rij is er geen Koningsdag met grote feesten en gezellige buurtactiviteiten in de gemeente Haarlemmermeer als gevolg van de coronacrisis. Toch zijn er genoeg ideeën om er thuis, met het eigen gezin en/of met kennissen, en binnen de geldende maatregelen, er toch een feestelijke dag van te maken.

Oranjevereniging Beatrix uit Nieuw-Vennep heeft een goed gevuld programma voor deze feestdag, met onder meer een online optocht en een koningsdagfiguur lopen: loop, wandel, fiets of ren een figuur. Houd dit bij met een gps-app en deel het om een leuke prijs te winnen.

Verder kan men ook meedoen aan een autopuzzeltocht door het Groene Hart. De tocht brengt je met een speciale app onder andere langs de Nieuwkoopse en Reeuwijkse Plassen. Ook roept de vereniging de Vennepers op om de vlag vroeg uit te hangen om kans te maken op een taartbon. Dat kan vanaf zonsopkomst. Voor de mooist versierde straat is er ook een prijs. Kijk voor meer informatie op de website van Oranjevereniging Beatrix.

‘Samen’ Koningsdag vieren
De muzikale inwoners kunnen hun instrument erbij pakken of de stembanden opwarmen om het Wilhelmus mee te spelen of zingen met het Concertgebouworkest om 10.00 uur. Op de website van het Concertgebouworkest is meer informatie hierover te vinden.

Om 16.30 uur is er een Nationale toost om te proosten op de verjaardag van de Koning en op de gezondheid van iedereen.

Feestelijk concert online bijwonen
Over het bezoek van het Koninklijke familie aan de High Tech Campus in Eindhoven wordt een speciale uitzending gemaakt. Op dinsdagavond is er vanaf 19.00 uur een livestream te volgen van het concert van The Streamers op het terrein van Paleis Noordeinde. Het Koninklijk paar en The Streamers willen op deze manier Nederland trakteren op een feestelijke afsluiting van Koningsdag 2021. Vergeet niet een gratis ticket te bestellen via de website van het Koninklijk huis.

Cookieinstellingen