Door gladheid minder afvalinzameling in Haarlemmermeer

Foto: Meerlanden

Haarlemmermeer is wit gekleurd. Hoewel de sneeuwpret de overhand heeft, geeft sneeuw ook overlast. Gladde wegen en fietspaden en haperende afvalinzameling zijn twee belangrijke zaken waar de sneeuw invloed op heeft. Meerlanden doet er alles aan om deze twee zaken aan te pakken.

(bron: Gemeente Haarlemmermeer)

Strooien
De afgelopen dagen zijn de strooiwagens van Meerlanden bijna onophoudelijk in actie geweest. Met behulp van de trekkers van de Meerboeren is hard gewerkt om de belangrijkste wegen en fietspaden begaanbaar te maken en te houden. Door intensieve sneeuwval en de harde wind was dit niet eenvoudig. De wind verplaatste de sneeuw van de open vlaktes naar de doorgaande wegen en fietspaden. En omdat er minder verkeer op de weg is, wordt het strooizout minder goed ingereden.

De doorgaande routes in de gemeente Haarlemmermeer zijn over het algemeen goed bereikbaar. Meerlanden blijft alert en houdt deze wegen in de gaten. De situatie in de wijken en straten is nog niet overal optimaal.

Afvalinzameling
De hevige sneeuwval en de gladde wegen hebben ook zijn weerslag op de afvalinzameling. Een overzicht van maandag 8 februari.

  • De GFT-containers zijn niet geleegd. De eerstvolgende keer is op de reguliere datum over twee weken.
  • In sommige straten zijn de restafvalcontainers niet geleegd. Is de container om 16.30 uur niet geleegd, dan gebeurt dat niet meer. Inwoners die hiermee te maken hebben, kunnen de container aan de weg laten staan. Binnen drie werkdagen zorgt Meerlanden dan alsnog dat de container geleegd wordt. Hiervoor worden extra teams ingezet. Op welke dag de verschillende straten aan de beurt zijn, is niet te zeggen.

Zorg
De grootste zorg voor de komende dagen is de begaanbaarheid van de binnenwegen. Door de lage temperatuur vriest de sneeuw op de wegen aan wat leidt tot nog meer gladheid. Daarom worden ook op dinsdag 9 februari geen GFT-containers geleegd. Deze inzameling wordt niet ingehaald. Op woensdag 10 februari valt de beslissing over inzameling in de rest van de week.

Brengparkjes
De containers bij de brengparkjes worden wel geleegd, maar ook dat gaat door het winterweer langzamer dan anders. Ook dit heeft te maken met de bereikbaarheid van de containers. En met het feit dat de wagens die zorgen voor het verwijderen van bijplaatsingen bij de brengparkjes nu ingezet worden voor bestrijden van gladheid. Daarom duurt het weghalen van bijplaatsingen langer.

Grofvuil
Het grof huishoudelijk afval wat was aangemeld, is zo veel mogelijk ingezameld. Inwoners die nu bellen voor een afspraak, zijn pas volgende week (week 7) aan de beurt. Het dringende verzoek is om deze week geen grofvuil aan te bieden. Mensen die toch van hun grofvuil af willen, kunnen terecht bij de milieustraten. Deze zijn gewoon geopend.

Cookieinstellingen