Haarlemmermeer klaar voor verkiezingen op 17 maart

Foto: Pixabay

Als de Tweede Kamerverkiezingen op 17 maart dóórgaan, is Haarlemmermeer er klaar voor. Dat zegt burgemeester Marianne Schuurmans in reactie op vragen van VVD-raadslid Trudie van ’t Hull-Bettink.

Ook bestaat de kans dat de gemeente zich gaat verlossen van rommelige plakborden waarop in het heetst van de verkiezingsstrijd soms zelfs ‘plakoorlogen’ worden uitgevochten.

Duur
Het worden in elk geval wel dure verkiezingen, volgens de burgemeester. Dat heeft alles met corona te maken. Er moeten meer stemlokalen dan anders komen, looproutes worden aangebracht, ontsmettingsgels klaargezet en spatschermen geplaatst.

Verder brengt Haarlemmermeer duizend mensen op de been om de stemlokalen te bemensen. Kortom alle coronaregisters worden opengetrokken.  De verkiezingen moeten veilig zijn en graag ook een opkomst die een beetje zoden aan de dijk zet, is de wens.

Drie volmachten
Om dat laatste te bevorderen, wordt het mogelijk gemaakt om met drie volmachten naar de stembus te gaan. Dat waren er twee.

Binnenkort schuift de burgemeester met de fractievoorzitters aan tafel om te praten over de borden. Marianne Schuurmans heeft al offertes opgevraagd. Zij wil net als VVD’er Trudie van ’t Hull van de rommelig ogende borden af en overschakelen op digitale of voorgedrukte borden. “Toen ik hier aantrad, verbaasde ik me erover dat we die hier niet al hadden”, aldus de burgemeester.

Geen borden
De burgemeester wil snel een beslissing nemen, maar kan niet garanderen dat Haarlemmermeer al voor de komende Tweede Kamerverkiezingen betere borden heeft staan. Ze noemde ook nog een andere optie: geen borden.

Cookieinstellingen