Geen Sportpodium 2020, wel sportmedailles 2020

Amy Pieters in 2019 gekozen tot Haarlemmermeers Topsporter
Amy Pieters in 2019 gekozen tot Haarlemmermeers Topsporter
Foto: Wim Meijer Fotografie

Elk jaar kunnen inwoners van de Haarlemmermeer hun favoriete sporter, sporttalent of sportteam van het voorgaande jaar kiezen. De nominaties en verkiezingsuitslag staan bekend als “Sportpodium Haarlemmermeer”.

Door het coronavirus zag het sportjaar 2020 er voor veel sporters er heel anders uit. Daarom heeft de gemeente helaas moeten besluiten om de Haarlemmermeerse sportverkiezing over 2020 niet door te laten gaan. Wel krijgen de sporters die een podiumprijs hebben gewonnen op een Nederlands kampioenschap, Europees kampioenschap of Wereldkampioenschap ook dit jaar een sportmedaille. Hoe de sportmedailles worden uitgereikt, wordt nog bekend gemaakt.

Vorig jaar zag sportpodium er al anders uit. Na eerst het evenement uit te stellen tot in de zomer, bleek het toch niet live te kunnen doorgaan. Het coronavirus gooide roet in het eten. Daarom zijn de prijzen over 2019 toen online uitgereikt. Weliswaar via een leuk digitaal event op Facebook, maar het was toch anders. Vorig jaar zijn er maar heel weinig sportevenementen wel doorgegaan. Hierdoor hebben niet alle sporters een kans gekregen om te laten zien wat zij kunnen. Vandaar dat de gemeente voor het eerst in jaren heeft besloten om dit jaar niet de prijzen voor Topsporter, Sporttalent en Sportteam van Haarlemmermeer uit te reiken.

Lisanne de Roever, voormalig topsporter en Olympisch Kampioen en nu al een aantal jaar topsportcoördinator in Haarlemmermeer, reageert: “Elk jaar samen met de gemeente Sportpodium organiseren, is een echt feestje. Niet alleen het uitreiken van de sportmedailles aan alle topsporters, maar natuurlijk ook de uitreiking van de sportprijzen Haarlemmermeer. Normaal gesproken was dit de periode waarin een mooie jury samengesteld werd om de prachtige prestaties van deze toppers te mogen beoordelen. De afgelopen jaren hebben we gezien dat er zoveel talent in Haarlemmermeer sport en rondloopt, echt geweldig. Ik vind het daarom ontzettend jammer dat Sportpodium niet doorgaat, maar wel erg begrijpelijk”.

Gemeentelijke sportmedailles
Er is een aantal sporten waarbij sportevenementen wel hebben plaatsgevonden. En waarbij ook Haarlemmermeerse topsporters in de prijzen zijn gevallen. Bijvoorbeeld bij het synchroonzwemmen. De Haarlemmermeerse sporters, die wel aan een NK, EK of WK hebben kunnen meedoen én een podiumplaats hebben bereikt, krijgen een gemeentelijke sportmedaille. Sporters kunnen zich hier nog voor aanmelden via deze link. Aanmelden voor een sportmedaille kan tot 8 februari!

Om in aanmerking te komen voor een sportmedaille 2020 moeten sporters  aan de volgende criteria voldoen:

  • De sportmedaille is bedoeld voor sporters die een 1e, 2e of 3e plaats hebben behaald op een Wereld-, Europees- of Nederlands kampioenschap, of een 1e tot en met 8e plaats op de Olympische Spelen of de Paralympische Spelen.
  • Sporters moeten wonen in de gemeente Haarlemmermeer. Als het gaat om een sportteam moet tenminste 51% van het team in Haarlemmermeer wonen.

Sporters die aan deze criteria voldoen kunnen zich tot 8 februari aanmelden.

Cookieinstellingen