PvdA Haarlemmermeer wil duidelijkheid hebben over bereikbaarheid tijdens Dutch Grand Prix

Zandvoort 5 juni 2016.  Familie Racedag driven by Max Verstappen op het circuit van Zandvoort. Foto Chris Schotanus
Zandvoort 5 juni 2016. Familie Racedag driven by Max Verstappen op het circuit van Zandvoort. Foto Chris Schotanus
Foto: Essay Produkties, Chris Schotanus

De PvdA Haarlemmermeer wil duidelijkheid hebben over bereikbaarheid dorpen in Haarlemmerliede en Spaarnwoude tijdens Dutch Grand Prix in het eerste weekend van september op het Circuit Zandvoort. Volgens Birgitta Kamsteeg en Dicky Kerkhoff van de sociaal democraten heeft de PvdA signalen gekregen dat een aantal inwoners zich zorgen maken over de verkeersdrukte die dat met zich meebrengt.

Maatregelen

Kamsteeg en Kerkhoff willen weten of dezelfde maatregelen gelden die eerder zijn getroffen voor de afgelaste Grand Prix in mei van dit jaar. Als dat zo is wil het tweetal namens hun fractie weten hoe en op welk tijdstip het college de inwoners van Halfweg, Haarlemmerliede en Spaarnwoude hierover gaat informeren.

Toegankelijkheid

De PvdA Haarlemmermeer vraagt zich af het college een tijdelijke fiets- en of voetgangersbrug wil heroverwegen om de dorpen toegankelijk te houden voor fietsers. Kamsteeg en Kerkhoff stellen dat niet iedereen immers in het bezit is van een auto. Ze stellen voor om dit te bespreken in de overleggen die zullen plaatsvinden en die in voorbereiding worden gehouden in aanloop naar het evenement. Kamsteeg en Kerkhoff willen weten of het college hiertoe bereid is om daar over na te denken en een uitleg te geven als ze dat niet van plan zijn om de heroverweging van zo’n brug te plaatsen.

Foto: Essay Produkties, Chris Schotanus.

Cookieinstellingen