Werkzaamheden in Graan voor Visch roepen vragen op bij PvdA Haarlemmermeer

Foto: Pixabay

Op dit moment vinden er in de wijk Graan voor Visch werkzaamheden plaats waarbij de weg vanaf het Total tankstation tot de inrit van de flats met de nummers 19000 voor de helft is afgesloten. Die werkzaamheden hebben vragen opgeroepen bij de PvdA Haarlemmermeer.

Bussen wel in twee richtingen

Volgens Dicky Kerkhoff die de vragen namens de sociaal democraten stelt, kunnen de bussen voor het openbaar vervoer nog wel in twee richtingen hier door heen rijden. ,,Ymere en Dura Vermeer hebben toestemming om de werkzaamheden uit te voeren. Maar zetten bv geen verkeersregelaar in”, zegt Kerkhoff. Dat vindt ze gevaarlijk met het huidige verkeersgedrag die ontstaat. Volgens het raadslid rijden automobilisten tegen het inrijverbod in. ,,Een situatie waarop niemand zit te wachten. Zeker niet omdat de afsluiting nog tot half december gaat duren”, zegt Kerkhoff.

Onveilige verkeerssituatie

Kerkhoff wil van het college weten of zij bekend is met dat de huidige werkzaamheden die misschien leiden tot een onveilige verkeerssituatie in de wijk Graan voor Visch. Vooral als het gaat om het weggedeelte van het stuk weg bij het Total tankstation in de wijk. Zij wil van het college weten hoe zij hier in staan.

Mogelijk aangepaste maatreglen

Het raadslid wel onder meer weten of het mogelijk is dat deze situatie door verkeersdeskundigen wordt bekeken en of er aangepaste maatregelen op zeer korte termijn kunnen worden genomen. Ook wil Kerkhoff weten of het mogelijk is dat de gemeente contact opneemt met de uitvoerders van de werkzaamheden. Daar wil het raadslid dat een verplichting komt tot om misschien een verkeersregelaar in te zetten bij de verkeersmaatregelen die de gemeente gaat nemen.

Aanstellen van verkeersregelaars

Als laatste vraagt Kerkhoff of de gemeente de uitvoerders van de werkzaamheden wil verplichten om verkeersregelaars aan te stellen, als er geen aanvullende maatregelen mogelijk zijn om deze ongewenste situatie kan worden voorkomen. Als een verkeersregelaar niet kan worden aangesteld, wil Kerkhoff weten van het gemeentebestuur weten waarom dat niet kan. Uiteraard vindt het raadslid dat de gemeente gaat handhaven op het negeren van het tijdelijke inrijverbod zoals eerder is beloofd door de gemeente aan de wijkraad.

Cookieinstellingen