HAP Haarlemmermeer wil meer duidelijkheid over ondernemersregelingen door corona

Foto: Pixabay

Collegepartij HAP Haarlemmermeer wil van het college van de gemeente Haarlemmermeer meer duidelijkheid en achtergronden hebben over de ondernemersregelingen voor getroffen ondernemers door de impact van het coronavirus. Volgens HAP treffen de verscherpte maatregelen ook het bedrijfsleven in Haarlemmermeer.

Regelingenpakket

Er is inmiddels een uitgebreid regelingenpakket aangekondigd door het Rijk om al deze ondernemers financieel door deze crisis heen te helpen. Volgens HAP is daarbij op zaterdag 28 maart een uitbreiding van het regelingenpakket gepresenteerd voor extra groepen ondernemers in de non-foodsector.

Verontrustende signalen

Alleen bereiken er ook verontrustende signalen bij de collegepartij van lokale ondernemers die aangeven geen aanspraak te kunnen doen op één van de regelingen. Zij vallen volgens HAP hiermee buiten de boot. ,,Wij hebben begrepen dat er voor een aantal sectoren geen financiële regeling getroffen is en we horen de staatssecretaris Keijzer in het programma WNL zeggen en ik citeer: “we kunnen niet iedereen door deze crisis heen helpen.”, laat raadslid Charif El Idrissi namens zijn partij in een brief aan het college weten.

Meer achtergrondinformatie en duidelijkheid

,,Mijn fractie heeft behoefte aan meer achtergrondinformatie en duidelijkheid over de voorwaarden van de regelingen voor ondernemers die door het Rijk zijn vastgelegd en door de gemeente moeten worden uitgevoerd”, zegt El Idrissi. Het raadslid wil onder meer weten of het gemeentebestuur op de hoogte is van deze ontwikkelingen en weten van het college of er ook daadwerkelijk ondernemers buiten de boot gaan vallen door deze regelingen.

Financiële nood

Volgens El Idrissi verkeren relatief kleine ondernemingen in financiële nood door de verscherpte maatregelen. Het raadslid verwacht dat het aantal aanmeldingen bij het noodloket zal gaan toenemen. El Idrissi wil weten of de gemeente ook problemen gaat voorzien bij dat loket. ,,Wij begrijpen dat de aanvragen van ondernemers op de Rijks-website ter plekke wordt gewaardeerd met een antwoord of ze in aanmerking komen voor de regelingen door middel van SBI-codes”, stelt El Idrissi.

Inzichtelijk

Als dat volgens het raadslid het geval is wil El Idrissi namens HAP weten of de aanvragen vanuit Haarlemmermeerse ondernemers die niet aanmerking komen ook inzichtelijk zijn voor de gemeente Haarlemmermeer. Verder is het dan volgens het raadslid ook zo dat dit stukje gereedschap wellicht kan dienen om deze aanvragen vervolgens te voorzien van een degelijk vervolgproces naar een alternatief richting financiële stabiliteit. Of dat kan, is dan het aan het college die de uitleg moet geven.

Voorwaarden

Als laatste wil El Idrissi weten of het college het standpunt van HAP deelt als het gaat om de duidelijkheid omtrent voorwaarden voor. de regelingen grotendeels ontbreekt. Als dat het geval is wil het raadslid namens de partij weten wat het gemeentebestuur kan doen om de voorwaarden helder en duidelijk op te stellen voor de ondernemers binnen de gemeente. Als het niet kan wil El Idrissi weten hoe het gemeentebestuur de kleine, lokale ondernemers die door die onduidelijkheid buiten de boot dreigen te vallen een helpende hand gaat aanreiken.

Cookieinstellingen