Raadslid kanshebber Recycling Hero Award

Het raadslid Nikki Elfers van HAP Haarlemmermeer is kanshebber voor de Recycling Hero Award, vanwege haar vrijwillige inzet tijdens het participatietraject ‘Winst uit je afval’ Het afvalverwerkingsbedrijf Meerlanden N.V. heeft het raadslid voorgedragen als genomineerde.

Schijnwerpers

De Verenging Afvalbedrijven (VA) heeft haar leden gevraagd om mensen die niet iedere dag in de schijnwerpers staan maar zich wel inzetten voor het belang van recycling, voor te dragen als genomineerde voor de Recycling Hero Award. Het thema van de derde Global Recycling Day is ‘Recycling Heroes’. Hiermee wil de Global Recycling Foundation mensen die zich voor recycling inzetten, erkennen die het belang daarvan laten zien. Wereldwijd zullen deze onbekende mensen op 18 maart in het zonnetje worden gezet.

Verrast

Het raadslid zelf geeft aan zeer verrast te zijn. Elfers heeft haar nominatie aanvaard. ,,Deze nominatie voelt als een warme erkenning voor mijn inzet om afvalscheiding onder inwoners te stimuleren en het feit dat ik daarbij een coachende rol op me heb genomen”, zegt Elfers in een persbericht van haar partij.

Belang van afvalscheiding

,,Met deze nominatie kan ik mijn boodschap van het belang van afval scheiden én recycling verder brengen dan mijn dierbaren, woonwijk en gemeente. Met het geldbedrag wil ik een korte documentaire maken om op een leuke manier het belang van recyclen te laten zien”, zegt Elfers.

Ten onrechte

Volgens het raadslid denken mensen nu nog te vaak ten onrechte dat recyclen geen zin heeft. ,,Het participatietraject maakte politieke kriebels los, meerdere partijen hebben mij in die periode benaderd. Na mij verdiept te hebben, bleek lokale politieke partij HAP mij als een jas te passen. Sinds 2 januari 2019 ben ik namens HAP gemeenteraadslid in Haarlemmermeer, hierdoor kan ik onder meer mijn ‘recycle-steentje’ ook op gemeentelijk beleidsniveau bijdragen”, zegt het raadslid.

Cookieinstellingen