Manon de Vries-Woolthuis neemt plaats in raadsfractie HAP Haarlemmermeer

Het vertrek van Ap Reinders als burgemeester naar de gemeente Stichtse Vecht levert de nodige verschuivingen op binnen HAP Haarlemmermeer, waarbij Manon de Vries-Woolthuis de lege plek binnen de fractie zal gaan innemen, nu Johan Rip als wethouder gaat aantreden. Bij de komende raadsvergadering op 5 maart zal de gemeenteraad zich buigen over de benoeming van Rip als wethouder. Als deze in de functie wordt benoemd, kan De Vries wellicht aantreden als raadslid.Uitkijken naar werkzaamheden

Het aankomende raadslid kijkt al uit naar haar werkzaamheden. ,,Ik heb ontzettend veel zin om mij aan te sluiten bij de fractie van HAP en om mij in te zetten voor onze mooie gemeente en inwoners”, zegt het De Vries in een persbericht van de collegepartij.

Marketeer van internationaal bedrijf

Het aankomende raadslid voor HAP is 36 jaar oud en werkt als marketeer bij een internationaal bedrijf. De Vries woont samen met haar gezin in Vijfhuizen. Tijdens de gemeenteraadsverkiezingen in 2018 heeft zij op nummer 12 van de kandidatenlijst van HAP gestaan.

Gemeente met vele mooie dorpen

,,Haarlemmermeer is een gemeente met vele mooie dorpen. Jarenlang heb ik in Hoofddorp gewoond en sinds 7 jaar woon ik in Vijfhuizen. Het was erg lastig om een betaalbare huur- of koopwoning te vinden en daarom is dit één van de dingen waar ik me hard voor wil maken als HAP-fractielid”, zegt De Vries. Op donderdag 5 maart zal De Vries de eed afleggen in het bijzijn van de gemeenteraad, het college van burgemeester en wethouders en andere belangstellenden.

Cookieinstellingen