Forza! boos over plannen sloop van complete raadhuis in Hoofddorp

De fractie van de lokale partij Forza! Haarlemmermeer is woest over het feit dat het gemeentebestuur van Haarlemmermeer het complete raadhuis in Hoofddorp wil slopen om plaats te maken voor een compleet nieuw raadhuis. De raadsfractie valt vooral over de wijze waarop. Zowel Forza! als de andere gemeenteraadsleden hebben het nieuws vanuit de lokale kranten moeten vernemen.

Wekelijkse persmoment

De raadsfractie van Forza! verwijst naar het wekelijke persmoment tussen het college en de lokale pers. Bij die gelegenheid maken wethouders Jurgen Nobel (VVD) en Mieke Booij (PvdA) de plannen over een nieuw raadhuis bekend.

Tegen het raadsbesluit

Volgens Forza! gaat dit in tegen het raadsbesluit uit 2017 waarin de gemeenteraad heeft besloten tot het renoveren van het voorste deel van het raadhuis en het achterste deel te slopen. Een speciaal werkgebouw voor ambtenaren zal dan elders in Hoofddorp moeten komen.

Schoffering

Fractievoorzitter Paul Meijer van Forza! spreekt van schoffering van de raad door het college: ,,Dit college doet zelfs niet eens meer alsof er nog sprake is van enige vorm van democratie in onze gemeente, maar maakt de raad op deze manier tot schaamlap van dictatoriaal en respectloos bestuur”, zegt Meijer in een persverklaring aan de media.

Het laatste woord

Forza! vindt dat inwoners altijd het laatste woord horen te hebben en dat de enige plek waar besluiten van deze omvang genomen kunnen worden in de gemeenteraad is. Meijer: ,,Wat het college nu doet gaat werkelijk alle perken te buiten”, vindt voorman Meijer van de lokale partij. De fractie van Forza! heeft aan het college schriftelijk om uitleg en een verklaring gevraagd.

Cookieinstellingen