Johan Rip door HAP Haarlemmermeer voorgedragen als opvolger Ap Reinders

HAP Haarlemmer draagt Johan Rip voor als nieuwe wethouder, na het vertrek van Ap Reinders die als burgemeester aan de slag gaat bij de gemeente Stichtse Vecht. De voordracht komt van het bestuur van de collegepartij en wethouder Marjolein Steffens-van de Water dienaar eigen zeggen verheugd zijn om de Hoofddorper voor te dragen als wethouder.

Bekend gezicht

Johan Rip is een bekend gezicht in de gemeenteraad en in Haarlemmermeer. Vanaf 2014 is hij actief voor HAP in de gemeenteraad van Haarlemmermeer. In 2015 volgt hij Chris Groothand op als fractievoorzitter en tot op heden vervult Rip die functie.

Opvolger

Door de voordracht van HAP-wethouder Ap Reinders als burgemeester van Stichtse Vecht, is de collegepartij op zoek gegaan naar een opvolger van Reinders. Makkelijk krijgt Rip het waarschijnlijk niet, omdat Reinders de lat op een behoorlijke hoogte heeft gelegd als wethouder Economie & Ondernemerschap, Werk & Inkomen en Arbeidsmarktbeleid in het College van B&W van Haarlemmermeer. Wel heeft Reinders in de ogen van de collegepartij naar volle tevredenheid zijn functie ingevuld.

Verbinden

,,Johan weet als geen ander raad en college te verbinden vanuit zijn lokale en HAP-blauwe hart” zegt de fractie in een persbericht. ,,We hebben een rotsvast vertrouwen in de samenwerking tussen Johan Rip en Marjolein Steffens-van de Water, waarmee hij nu binnen het College van B&W namens HAP een duo gaat vormen. Ondanks dat we hem gaan missen in de fractie, verheugen we ons op zijn invulling van deze voor hem nieuwe rol.”

Cookieinstellingen