Aantal oproepen voor een ambulance op Nieuwemeerdijk verontrustend

Foto: Wim Meijer Fotografie

De PvdA Haarlemmermeer vindt het aantal oproepen voor een ambulance op het gedeelte van de Nieuwemeerdijk tussen de Sloterbrug en de burgemeester Amersfoortlaan zeer verontrustend. Voor de sociaal democraten in de gemeente Haarlemmermeer zijn het redenen om schriftelijke vragen te stellen aan het college.

Fietsstraat

De PvdA Haarlemmermeer herinnert het college dat eerder is besloten een stuk van de Nieuwemeerdijk naar voren te halen en deze in te richten als fietsstraat. Het resterende gedeelte van deze dijk komt later wanneer de gemeente de nieuwe Sloterbrug gaat realiseren.

Oproepen

Uit het aantal oproepen van het P2000 netwerk Alarmeringen is volgend de PvdA Haarlemmermeer in 2019 voor de Nieuwemeerdijk 14 keer een ambulance opgeroepen voor een ongeval. Daarnaast stellen de sociaal democraten dat de ambulance ook voor andere oproepen in deze omgeving geweest.

Verkeerssituatie

Via deze meldingen is volgens de PvdA Haarlemmermeer niet te zien waar een ongeval precies heeft plaatsgevonden, maar het roept wel de vraag op hoe veilig of onveilig de verkeerssituatie daar is. De ongevallen waarbij geen hulpdiensten nodig waren ontbreken nog in dit overzicht.

Regelmatige oproepen

Wat de sociaal democraten vooral willen weten is of het college bekend is met de regelmatige oproepen voor een ambulance op de Nieuwemeerdijk en of het college ook op de hoogte is van het aantal letsels wat er bij deze ongevallen plaatsvinden. De PvdA Haarlemmermeer wil ook weten hoe het verkeersveiligheid beleid zich verhoudt op dit gedeelte van de Ringdijk met het aantal oproepen voor een ambulance waarbij iemand lichamelijk letsel heeft opgelopen.

Onacceptabel hoog

De sociaal democraten vinden op dit moment het aantal opgeroepen ambulances op de Nieuwemeerdijk onacceptabel hoog en willen dat het college afdoende maatregelen treft om de verkeersveiligheid te verbeteren. Vanuit dat gezichtspunt wil de PvdA Haarlemmermeer van het gemeentebestuur weten hoe en wanneer zij de verkeersdeelnemers denken te verbeteren op dat weggedeelte in de gemeente.

Cookieinstellingen