HAP Haarlemmermeerse Actieve Politiek op werkbezoek bij Voedselbank Haarlemmermeer

Foto: Pixabay

De fractie van de Haarlemmermeerse Actieve Politiek is afgelopen donderdagmiddag op werkbezoek geweest bij de Voedselbank Haarlemmermeer. De fractie maakt zich zorgen om de enorme stijging van het klantenbestand van de Voedselbank.

Gestegen

Volgens de HAP is het klantenbestand op landelijk niveau gestegen met 8 procent. Bij de Voedselbank in de gemeente Haarlemmermeer is in het afgelopen halfjaar het klantenbestand met maar liefst 50 procent gestegen. Dat blijkt uit een enquĂȘte die koepelorganisatie Voedselbanken Nederland heeft gehouden onder haar leden.

Meer monden voeden

De voedselbank moet met dezelfde middelen meer monden voeden. Ongeveer 780 mensen maken op dit moment gebruik van de voedselbank. Verwacht wordt dat de toename door zal zetten. Dat betekent dat de Voedselbank op zoek moet naar nieuwe bedrijven die voedsel aanbieden om dezelfde voedselpakketten aan te kunnen bieden.

Enorme stijging

Wegens de enorme stijging van het klantenbestand van de Voedselbank in de gemeente Haarlemmermeer heeft HAP besloten op werkbezoek te gaan bij de Voedselbank en hier nodig vragen kunnen stellen en informatie kunnen verzamelen.

Foto: Nikcy Pe Pixabay

Cookieinstellingen