PvdA Haarlemmermeer nog niet tevreden over veiligheidsmaatregelen fietspad Woldenburg

Het mag in de ogen misschien iets kleins zijn, maar als het gaat om de veiligheid van fietsers op fietspaden blijft de PvdA Haarlemmermeer hameren op de veiligheid van het fietspad Woldenburg in Hoofddorp. Eerder hebben de sociaal democraten het al aan de orde gesteld in juli van dit jaar. Het is overigens niet de enige plaats waar de PvdA Haarlemmermeer zich druk over maakt.

Tevreden

Of de PvdA tevreden is met het antwoord wat zij eind augustus van het college heeft gekregen is nog maar zeer de vraag. In de ogen van de sociaal democraten is het niet voldoende antwoord. De raadsfractie laat weten dat het college erkent dat er op het bewuste fietspad wel degelijk bromfietsen rijden maar dat het volgens hen niet leidt tot een onveilige situatie voor de fietser. Ondanks dat daar volgens de PvdA wel ( bijna ) ongelukken zijn voor gekomen.

Enige fietspad

Dicky Kerkhoff en Willem Klijn van de PvdA Haarlemmermeer stellen dat het fietspad Woldenburg het enige fietspad is naar de IJweg waar bromfietsen ongehinderd kunnen rijden. ,,U stelt dat de andere wegen wel sluizen hebben juist om autoverkeer tegen te houden. Niet om bromfietsers tegen te houden. Zij blijven daar ook gebruik van maken volgens u”, zegt het tweetal.

Gedrag

Kerkhoff en Klijn zeggen ook dat het college een opmerking maakt over het gedrag van de verkeersdeelnemers op de bewuste plaats. In het antwoord dat de PvdA’ers hebben gekregen zegt het college dat het een samenspel is van verschillende verkeersdeelnemers. ,,Het gebruik van sluizen, schapenhekjes maakt dat een bromfiets wel degelijk snelheid moet minderen om deze te nemen. Dat kost ook tijd. Dat maakt een dergelijk pad minder aantrekkelijk en veiliger voor de fietser”, stellen Kerkhoff en Klijn

Officieel fietspad

Volgens Kerkhoff en Klijn namens de PvdA Haarlemmermeer mag een fietser er toch wel van uit gaan dat een officieel fietspad ook een fietspad is. ,,Dus een fietspad zonder bromfietsen. Bij de officiĆ«le brom- fietspaden weet de fietser dat ook andere gebruikers er zijn en is deze daarvoor op zijn hoede”, zegt het tweetal.

Aanvullende vragen

Na de opmerkingen van het gemeentebestuur heeft de PvdA Haarlemmermeer nog aanvullende vragen. Zo willen de sociaal democraten weten of het klopt dat het college accepteert dat bromfietsen gebruik maken van een officieel fietspad zolang er geen onveilige situaties zich voordoen. Als dat niet het geval is willen Kerkhoff en Klijn namens hun fractie weten hoe zich dat weer verhoudt met het eerdere antwoord van het college aan de PvdA Haarlemmermeer.

Vervelende situaties

Voor de PvdA is het ook belangrijk om te weten of het college accepteert dat er eerst vervelende situaties zich moeten voordoen voordat er weer maatregelen genomen worden, waarin impliciet de PvdA zich afvraagt hoe lang het duurt voordat het college in actie komt als er daadwerkelijk ongevallen zich gaan voordoen. Verder is het verzoek om volgens de bebording bij het bewuste fietspad Woldenburg te gaan handhaven als bromfietsers onverhoopt toch gebruik maken van het fietspad.

Cookieinstellingen