Lerarentekort in Haarlemmermeer heeft nog steeds aandacht nodig

Foto: Pixabay

Het lerarentekort in het onderwijs van Haarlemmermeer heeft nog steeds aandacht nodig. Dat laten Gerdien Knikker van D66 Haarlemmermeer en Rashana Hussain van PvdA Haarlemmermeer aan het college weten.

Gevraagd naar het lerarentekort

In maart hebben D66 en de PvdA tijdens de raadsvergadering gevraagd naar het lerarentekort in de gemeente Haarlemmermeer. Tijdens de raadsvergadering heeft het gemeentebestuur gezegd dat er een lerarentekort van 80 tot 100 leraren bedraagt. Het college heeft daar laten blijken dat ‘het water hier en daar tot aan de lippen staat’. Zowel Knikker als Hussain herinneren het college dat het gemeentebestuur allerlei maatregelen zullen gaan nemen om het tekort tegen te gaan, waaronder het in het leven roepen van een taskforce in regionaal verband.

Nog steeds aandacht

,,Nu de zomervakantie weer achter de rug is en de scholen allemaal weer zijn begonnen constateren we dat het lerarentekort in Haarlemmermeer nog steeds aandacht behoeft”, zeggen Kinikker en Hussain namens hun beide raadsfracties. D66 Haarlemmermeer en PvdA Haarlemmermeer willen van het college weten hoe het staat met de stand van zaken als het gaat om het tekort aan leraren in de gemeente.

Taskforce

Knikker en Hussain willen ook weten welke maatregelen het college neemt vanuit de regionale taskforce om het tekort tegen te gaan. Verder verwijzen D66 Haarlemmermeer en PvdA Haarlemmermeer naar een artikel in het VNG Magazine waar de gemeente Lelystad bezig is om leraren te lokken door in te zetten op goed onderwijs.

Succesvolle meeloopdag

Volgens Knikker en Hussain heeft de gemeente Lelystad een succesvolle meeloopdag in het onderwijs georganiseerd samen met alle schoolbesturen. ,,Een uniek concept: iedereen met interesse mocht een dag meelopen in het onderwijs en met 183 aanmeldingen was het een groot succes”, zegt het tweetal. D66 Haarlemmermeer en PvdA Haarlemmermeer willen van het college weten of het organiseren van zo’n meeloopdag misschien een goede manier kan zijn om het lerarentekort aan te pakken. Als laatste willen Knikker en Hussain weten of het college misschien bereid is om de mogelijkheid te onderzoeken en uitleg te geven als het college dit niet doet.

Foto: Mohamed Hassan Pixabay

Cookieinstellingen