Forza! wil handhaving boerkaverbod

Foto: Pixabay

De raadsfractie van Forza! wil dat de gemeente Haarlemmermeer het boerkaverbod gaat handhaven. Fractievoorzitter Paul Meijer van de raadsfractie in de gemeente Haarlemmermeer hekelt de houding van bijvoorbeeld ziekenhuizen en vervoersmaatschappijen die hebben aangegeven de wet niet te zullen handhaven. Voor de Forza! voorman aanleiding om schriftelijke vragen te stellen aan het college van burgemeester en wethouders.

Noodzakelijk

Volgens Forza! is het noodzakelijk omdat naast de ziekenhuizen en de vervoersmaatschappijen ook de politie geen prioriteit stelt aan het handhaven van het boerkaverbod. Al deze aanwijzingen die Meijer heeft gekregen zijn aanleiding om schriftelijke vragen te stellen aan het gemeentebestuur van Haarlemmermeer om het verbod te handhaven.

Sanctioneren

De fractie van Forza! wil van het college weten of zij instellingen en organisaties die geen uitvoering willen geven aan de nieuwe wet wil aanspreken en desnoods sanctioneren wanneer zij voornemens zijn de wet nog steeds niet te zullen uitvoeren. Ook wil Forza! weten hoe de gemeente zelf het verbod op gezichtsbedekkende kleding wil gaan handhaven.

Vervoerregio Amsterdam en Schiphol

Forza! wil dat het college met het bestuur van de Vervoerregio Amsterdam afspraken gaat maken over de handhaving van het verbod op gezichtsbedekkende kleding. Dit geldt ook voor Schiphol. Het is nog onduidelijk of Schiphol ook onder de wet valt waar het verboden is om met gezichtsbedekkende kleding rond te lopen. Volgens Forza! is het vanwege de hoge veiligheidsrisico’s van Schiphol juist van belang dat hier de wet ook gaat gelden.

Ook een boerkaverbod in speeltuinen

De fractie van Forza! wil dat het boerkaverbod ook gaat gelden in speeltuinen binnen de gemeente. Volgens Forza! wordt in de nieuwe wet die op 1 augustus is ingegaan, niet gesproken over speeltuinen. Forza! wil dat het college gaat nadenken over een artikel in de Algemene Plaatselijke Verordening van de gemeente die het boerkaverbod in speeltuinen mogelijk maakt.

Gevrijwaard

Volgens Forza! fractievoorzitter Meijer moeten speeltuinen ook gevrijwaard dienen te blijven van mensen die gezichtsbedekkende kleding dragen. ,,Kinderen moeten veilig kunnen spelen. Mensen die zich onherkenbaar hebben gemaakt zien er voor kinderen en voor hun ouders eng en griezelig uit. Daarnaast weet je als ouder niet wie er in een zo een boerka zit. Dat kan ook een man zijn met hele foute bedoelingen”, laat Meijer aan de media weten.

Foto: OpenClipart Vectors Pixabay

Cookieinstellingen