Sluiting massagesalons roept vragen op bij HAP Haarlemmermeer

Foto: Pixabay

Vorige week heeft de gemeente Haarlemmermeer alle zes massagesalons laten sluiten omdat er volgens de bevindingen van een ‘mystery guest’ seksuele handelingen worden verricht. De sluiting van de salons roept vragen op bij de raadsfractie van HAP Haarlemmermeer.

Brief

Raadslid Jeanette Koolmoes van HAP Haarlemmermeer heeft de sluiting van de massagesalons vernomen uit een brief van de burgemeester, maar ook uitgebreid via de pers waar de gemeente de landelijke media mee heeft gehaald. In de massagesalons hebben de bezoeken van de ‘mystery guest’ opgeleverd dat er illegale activiteiten zijn waargenomen. Zonder dat de ‘mystery guest’ er zelf op in is gegaan, is vastgesteld dat het om ongewenste seksuele handelingen gaat en waar bij het gaat om zogenaamde ‘happy endings’.

Doorgegeven

Wat Koolmoes ook heeft begrepen rondom de sluiting, dat er gegevens zijn doorgegeven aan de Afdeling Vreemdelingenpolitie, Identificatie en Mensenhandel (AVIM) van de Vreemdelingenpolitie. Dat duidt er op dat er mogelijk sprake kan zijn van mensenhandel.

Hoeveelheid

Koolmoes wil namens haar fractie weten van het college hoeveel massagesalons in de gemeente Haarlemmermeer actief zijn. Ook wil het raadslid van het gemeentebestuur weten van het vermoeden voor mensenhandel of gedwongen prostitutie kan worden bevestigd als het gaat om die ene massagesalon waar de Vreemdelingenpolitie aan te pas is gekomen.

Zorg

Daarnaast heeft HAP Haarlemmermeer ook vragen als het gaat om de eventuele zorg van de vrouwen die er misschien onvrijwillig hebben gezeten. Niet alleen de zorg is een vraag, maar Koolmoes wil ook weten of er misschien meerdere aanleidingen geweest om de massagesalons te sluiten, naast het werk wat is gedaan door de ‘mystery guest’.

Illegale praktijken

HAP Haarlemmermeer heeft eveneens vragen of er sprake is van een vermoeden van eventuele andere illegale praktijken in de salons. Als laatste wil de raadsfractie weten of een massagesalon weer open mag gaan na de opgelegde maatregel van drie maanden sluiting.

Cookieinstellingen