Pvda Haarlemmermeer wil meer weten over vervuilde grond in Haarlemmermeer

Foto: PxHere

De PvdA Haarlemmermeer heeft schriftelijke vragen gesteld over een lijst van vervuilde gronden in de provincie Noord-Holland. Aanleiding is een nieuwsbrief van NH Nieuws waar volgens de sociaal democraten uit Haarlemmermeer is te lezen dat 57 locaties zijn met vervuilde grond die niet onder controle zijn.

Onderzoek

De samenstellers van de nieuwsbrief hebben dit weer op hun beurt van een journalistiek onderzoek van Follow The Money en Localfocus. In de nieuwsbrief van NH Nieuws stelt zowel het regionaal mediaplatform als de PvdA Haarlemmermeer dat op acht vervuilde plekken een potentieel risico vormt voor de gezondheid. ,,Eén van die plekken die genoemd worden is een lap grond aan de Spieringweg 1018 in Zwaanshoek. In de lijst komen echter meer locaties voor in Haarlemmermeer”, zeggen Bert den Elzen en Dicky Kerkhoff namens de PvdA Haarlemmermeer.

Geschrokken

De sociaal democraten zijn geschrokken van de berichtgeving. Zeker als het gaat om de volksgezondheid. De PvdA Haarlemmermeer is juist van mening dat het hecht aan een uitstekend beleid over de volksgezondheid. De raadsfractie van de PvdA Haarlemmermeer wil graag van het college weten of de berichtgeving klopt.

Vervolgvragen

Vervolgvragen hebben Den Elzen en Kerkhoff ook voor het college als de berichtgeving inderdaad klopt. Dan willen de sociaal democraten weten of alle benoemde locaties bekend zijn bij het gemeentebestuur. Daarnaast wil de PvdA Haarlemmermeer ook weten of er er duidelijkheid over de aard van de vervuiling.

Risico’s

Verder willen de sociaal democraten in Haarlemmermeer weten welke risico’s er zijn als het gaat om de locaties en of er ook iets aan wordt gedaan. Als de berichtgeving niet klopt, dan wil de PvdA Haarlemmermeer weten wat de stand van zaken is over de vervuilde gronden binnen de gemeente Haarlemmermeer.

Cookieinstellingen