PvdA Haarlemmermeer wil vaart achter aanvragen Stichting Leergeld

De PvdA Haarlemmermeer wil dat er vaart komt bij de aanvragen die de Stichting Leergeld doet bij de gemeente Haarlemmermeer. Volgens de raadsfractie van de sociaal democraten schort er het één en ander bij de afwikkeling ervan, omdat de website Berekenuwrecht moeilijk bereikbaar is voor een grote groep mensen in Haarlemmermeer.Dat heeft de raadsfractie laten weten in een brief aan het college van de gemeente Haarlemmermeer.

Doorverwijzen

De bereikbaarheid van de website heeft volgens de PvdA Haarlemmermeer te maken met het doorverwijzen van aanvragen die bij de Stichting Leergeld binnen komen. ,,Uit een eigen onderzoek, door stichting Leergeld, is gebleken dat de site voor veel mensen binnen de doelgroep moeilijk te bereiken is. Dit is onder andere het gevolg van laaggeletterdheid, het niet beschikken over een eigen DigiD om de aanvraag door te zetten of omdat de site onvoldoende werkt”, schrijft Rashana Huissain namens de PvdA Haarlemmermeer.

Hangen

Volgens de PvdA lijkt het of veel aanvragen blijven hangen bij de gemeente, omdat de aanvragers nog wachtend zijn op een beschikking. De sociaal democraten vindt dat laatste onaanvaardbaar, omdat bijvoorbeeld kinderen niet verder kunnen gaan met hun zwemlessen, niet mee kunnen gaan op schoolreis of -kamp, in het nieuwe seizoen niet verder kunnen sporten of niet met de fiets naar de middelbare school.

Zorgen

De zorgen van de PvdA zijn groot omdat de partij vindt dat elke inwoner uit de Haarlemmermeer moet kunnen meedoen in de samenleving. Reden voor de sociaal democraten in de Haarlemmermeer om opheldering te vragen aan het gemeentebestuur.

Achterstanden

De meest belangrijke vraag die de PvdA Haarlemmermeer stelt, is de vraag wat het college gaat doen om de ontstane achterstand weg te werken, die er volgens het eigen onderzoek schijnt te zijn. Verder willen de sociaal democraten weten of het college op de hoogte is van de situatie en als dat het geval is, wat het gemeentebestuur denkt te gaan doen.

Aanvraagprocedure

Als laatste wil de PvdA weten of het college al in gesprek is met de Stichting Leergeld om de aanvraagprocedure voor deze doelgroep te vereenvoudigen of terug te brengen naar de oude situatie, zodat iedereen mee kan blijven doen.

Cookieinstellingen