D66 Haarlemmermeer stelt banenafspraak aan de orde

Foto: Pixabay

D66 Haarlemmermeer heeft opnieuw de banenafspraak aan de orde gesteld bij het college van burgemeester en wethouders van Haarlemmermeer. De democraten vinden de recente cijfers van de arbeidsmarktregio Groot Amsterdam behoorlijk verontrustend, zo niet alarmerend.

Eind mei

De kwestie speelt al sinds mei en raadslid Charlotte van der Meij van de D66 raadsfractie in de gemeente Haarlemmermeer heeft het gemeentebestuur onlangs schriftelijke vragen gesteld over de banenafspraak van Haarlemmermeer binnen de Arbeidsregio Groot Amsterdam.

Ontwikkelingen

Volgens Van der Meij heeft het college heeft de raad eind mei geïnformeerd over de ontwikkelingen binnen de arbeidsmarktregio Groot Amsterdam. Ook als het gaat om de banenafspraak die de gemeente heeft gemaakt binnen de arbeidsmarktregio.

Alarmerend

Voor D66 Haarlemmermeer staan in de tabel die is meegenomen in de brief, alarmerende cijfers. Verder stellen de democraten dat er ook andere opvallende zaken in staan, als het gaat om de partijen die meedoen in de arbeidsmarktregio Groot Amsterdam.

Uitvallers

Van der Meij constateert dat Haarlemmermeer veruit het hoogste aantal uitvallers kent na plaatsing bij een werkgever. ,,Procentueel gezien kent Haarlemmermeer een uitval van 42%, daar waar de gemiddelde uitval voor de hele regio slechts 21% is”, laat het raadslid schriftelijk weten aan het college.

Mismatch

D66 Haarlemmermeer vindt dat vergeleken met de overige partijen in het samenwerkingsverband AM Match, Haarlemmermeer een nog grotere mismatch kent. Zeker nu volgens de Haarlemmermeerse democraten al die partijen onder of zelfs vèr onder het gemiddelde uitvalspercentage scoren. Amstelveen/Aalsmeer kent een uitvalspercentage van slechts 12,9%. ,,Gezien de huidige economie wekken deze cijfers nog meer bevreemding”, schrijft Van der Meij in haar brief namens D66 Haarlemmermeer aan het college.

Op de hoogte

D66 Haarlemmermeer wil van het college vooral weten of zij op de hoogte zijn geweest van het zeer hoge aantal uitvallers en het feit dat het gemeentebestuur op de hoogte is geweest dat Haarlemmermeer een nog hoger
uitvalspercentage heeft ten opzichte van de andere samenwerkende gemeenten in AM Match.

Maatregelen

Daarnaast wil D66 Haarlemmermeer van het gemeentebestuur weten of zij kan aangeven waarom de mismatch in Haarlemmermeer zo veel hoger ligt dan in omliggende/samenwerkende gemeenten. Als laatste willen de democraten weten of het college maatregelen neemt om een hoog percentage aan uitvallers wil voorkomen. Als dat het geval is, wil D66 weten welke maatregelen ervoor zijn om dit percentage naar beneden te krijgen.

Cookieinstellingen