Pontje Rijsenhout-Aalsmeer blijft varen

Gered dankzij afspraken tussen gemeenten
Gered dankzij afspraken tussen gemeenten
Foto: aalsmeervandaag

Het pontje tussen Rijsenhout en Aalsmeer blijft in de vaart. Voor de zomer stopte de exploitant met de bediening. Om ervoor te zorgen dat deze belangrijke verbinding voor voetgangers en fietsers blijft bestaan, heeft het college afspraken gemaakt met de gemeente Aalsmeer.

Al tientallen jaren vaart er een voet-/fietspontje over de Ringvaart tussen Rijsenhout en Aalsmeer. Het pontje verbindt Aalsmeer vanaf het einde van de Uiterweg met Rijsenhout.

Afspraken

Haarlemmermeer en Aalsmeer hebben nu afspraken gemaakt om de pontverbinding te kunnen behouden. Die afspraken zijn dat Haarlemmermeer het pontje overneemt van de voormalige exploitant en dat de gemeente Aalsmeer zorgt voor een nieuw onderkomen voor het personeel dat het pontje bedient.

Belangrijke verbinding

“Van de veerdienst wordt veel gebruikgemaakt”, weet wethouder Derk Reneman.”Jaarlijks laten zo’n 15.000 tot 20.000 mensen zich overzetten. Onder hen, veel scholieren uit Rijsenhout en vooral op dagen met mooi fietsweer veel recreanten. Het is belangrijk om de vaardienst voort te zetten.”

Geen wijzigingen

De vaartijden en het tarief van het pontje blijven hetzelfde. Dit betekent dat het pontje het hele jaar door van 7.00 uur tot 17.45 uur vaart. Van medio april tot medio september ook in de weekenden. Alleen begint de veerdienst dan wat later, namelijk om 10.00 uur. Fietsers en voetgangers betalen € 1,20 per overtocht.

Cookieinstellingen