Forza geeft statushouders schuld van stijging aantal bijstandsuitkeringen

Fractievoorzitter Forza Paul Meijer
Fractievoorzitter Forza Paul Meijer
Foto:

Lokale politieke partij Forza wil dat het college van burgemeester en wethouders van Haarlemmermeer statushouders direct aan het werk zet door ze bijvoorbeeld naar sociale werkplaatsen te sturen.

Dat idee gaat fractievoorzitter Paul Meijer inbrengen in zijn termijn bij de behandeling van de begroting 2018-2021 in de gemeenteraad aanstaande donderdagavond. Volgens Forza is de stijging van het aantal bijstandstrekkers bijna geheel toe te schrijven aan de instroom van statushouders. De partij belooft in een persbericht alvast het college niet te zullen sparen.

Te rooskleurig

Ondanks dat de financiën op orde zijn en de economie gestaag groeit, heeft de fractie van Forza naar eigen zeggen veel kritiek op het beleid van het college. Als eerste is de schuldenlast van de gemeente veel te hoog en geeft het college een veel te rooskleurig beeld als het gaat om participatie en duurzaamheid. Het is de fractie van Forza verder een doorn in het oog, dat er een Voedselbank moet bestaan in ‘een van de rijkste en welvarendste gemeente van Nederland’.

Inwoners kunnen de beraadslagingen donderdag 2 november volgen in de raadzaal of thuis via de livestream van de gemeenteraad https://gemeenteraad.haarlemmermeer.nl

Cookieinstellingen