Vragen over verkeers(on)veiligheid in de polder

Raadslid Anneke van der Veer heeft het college van B&W schriftelijke vragen gesteld over de verkeersveiligheid in de polder. Uit eigen onderzoek van Van der Veer zou naar voren komen, dat In Haarlemmermeer 180% meer verkeersongevallen gebeuren dan in de rest van Nederland. In Haarlemmerliede en Spaarnwoude is dat zelfs 465%.

Geschrokken

Het gaat niet goed met de verkeersveiligheid in Haarlemmermeer. Het aantal ongevallen neemt toe. “Alle reden om hier aandacht van het college voor te vragen”, aldus onafhankelijk raadslid Anneke van der Veer. “Het viel me op dat er vaak berichten in de krant verschijnen over verkeersongelukken in onze gemeente. Reden om te onderzoeken of dit in de rest van Nederland ook zo veel voorkomt. Ik ben me rot geschrokken van de uitkomst”.

Rekenmethode?

Tijdens de sessie Mobiliteit Vervoerregio relativeerde wethouder Reneman deze cijfers. Hij gaf als commentaar dat je niet uit moet gaan van het aantal verkeersongevallen per inwoner maar deze moet afzetten tegen het totaal aantal gereden kilometers. “Een typisch gevalletje van ‘how to lie with statistics’ van de wethouder”, aldus Van der Veer. “Want welke statistiek je er ook op loslaat, het blijven 1.747 verkeersongevallen met maar liefst 374 slachtoffers”. Het terugdringen van verkeersonveiligheid moet een belangrijk aandachtspunt zijn, vindt Van der Veer. (Bron: HC)

Cookieinstellingen