Sociale kaart Haarlemmermeer digitaal

Tom Horn verricht de starthandeling
Foto: Jur Engelchor/Haarlemmermeer

Wethouder Tom Horn (Zorg, Welzijn en Wonen) heeft zaterdag 7 oktober tijdens de informatiemarkt Samen wonen, leven en meedoen in Hoofddorp een nieuw digitaal platform gelanceerd.

Sociale kaart Haarlemmermeer is een digitaal overzicht van alle instellingen in Haarlemmermeer op het gebied van welzijn, gezondheid, zorg, sport en cultuur. “Kwetsbaarheid is voor iedereen dichtbij maar de mate waarin is verschillend. De een heeft een bril nodig, de ander een scootmobiel of misschien zorg aan huis. Veel inwoners redden het met ondersteuning uit hun directe omgeving”, stelt Horn.

Hulpmiddel

Belangrijk hierbij is dat ze toegang hebben tot informatie om eventuele ondersteuning zelf te vinden. Bijvoorbeeld een organisatie, een contactpersoon, een telefoonnummer. Daarom is de sociale kaart ontwikkeld. Een digitaal hulpmiddel waar enige mate van ondersteuning mogelijk is. En dag en nacht toegankelijk.

De sociale kaart helpt inwoners bij het vinden van een laagdrempelige oplossing in hun eigen buurt. Ook voor professionals is dit een hulpmiddel bij het vinden van een oplossing voor een hulpvraag van een inwoner. (Bron: gemeente Haarlemmermeer)

Reacties

0