Financiering nieuwe en duurzame bruggen rond

Haarlemmermeer gaat alle houten bruggen die dateren van de periode 1975 tot 1995 vervangen door composiet bruggen. Composiet bruggen worden vervaardigd van gerecycled materiaal en zijn onderhoudsvrij, duurzaam en eenvoudig schoon te houden.

Dat maakte wethouder Marjolein Steffens – Van de Water bekend in gesprek met journalisten over de gemeentebegroting voor 2018.

‘Passende bruggen’

Daarnaast gaat de gemeente 7 in verval geraakte bruggen, waaronder die over de Hoofdvaart ter hoogte van de Bennebroekerweg vervangen. De benodigde financiering, waarvan de provincie een deel voor haar rekening moest nemen, is rond. De uitgaven voor de gemeente zijn opgenomen in de begroting voor 2018. “Het zullen sobere en doelmatige oeververbindingen worden”, aldus de wethouder die dan ook spreekt van ‘passende oplossingen’. De fractie van CU/SGP in de raad drong eerder aan op vervanging van de bouwvallige bruggen pal onder een van de Calatrava’s. “Het ziet er inderdaad niet uit”, zei Steffens – Van de Water toen en beloofd snel met nieuws te komen.

Cookieinstellingen