Visie voor Ringdijk en Ringvaart in raad

Foto: Foto: worldmapz.com

Het college van burgemeester en wethouders heeft de visie op de Ringdijk en Ringvaart vastgesteld die op 11 mei in de gemeenteraad inhoudelijk wordt besproken. Op 18 mei neemt de gemeenteraad naar verwachting een besluit over het plan. Inwoners kunnen bij de behandeling van de nota aanwezig zijn en kunnen (van te voren) spreektijd aanvragen.

De Ringvaart en de Ringdijk zijn een iconisch stuk Haarlemmermeer waarop de gemeente zuinig is en koestert. Zonder de vaart en dijk geen polder. De identiteit van de dijk en het water zijn daarom erg belangrijk. Veel inwoners hebben deelgenomen aan de participatiebijeenkomsten die van augustus 2015 tot december 2016 zijn gehouden. De uitkomst is een brede, integrale visie op de Ringdijk en Ringvaart. De identiteit is leidend voor visie op de Ringvaart en Ringdijk. Een belangrijk resultaat van die besprekingen is dat het vergroten van de leefbaarheid en verkeersveiligheid van de 60 kilometer lange dijk alom als een eerste vereiste wordt beschouwd. Inwoners kunnen op 11 mei inspreken op de plannen en op 18 mei horen welk besluit de gemeenteraad neemt.

De stukken, het tijdstip van behandeling en de wijze van inspreken staan vermeld op de website van de gemeenteraad van Haarlemmermeer. Ga hiervoor naar het Raadsplein. Op de website staat ook op welke wijze er kan worden ingesproken. (Bron: InforMeer)

Cookieinstellingen