Nieuwbouw Spieringhof Vijfhuizen kan van start

Artist impression Spieringhof in Vijfhuizen
Artist impression Spieringhof in Vijfhuizen
Foto:

De gemeente Haarlemmermeer heeft met ZuidhofVerbeek Ontwikkelcombinatie overeenstemming bereikt over de ontwikkeling van Spieringhof in Vijfhuizen.

Het kleinschalige project omvat het realiseren van 26 grondgebonden woningen op de locatie tussen de Kromme Spieringweg en de Vijfhuizerdijk. Het terrein ligt al geruime tijd braak. In 2009 is al eens een ontwikkeling voorbereid. De bouwvergunning is destijds ook verleend en de bestemming is op het plan aangepast, maar het plan zelf is nooit gerealiseerd. Oorzaak was de crisis die uiteindelijk ook de bouwsector trof.

26 woningen

Nu is alsnog sprake van ontwikkeling op de locatie. Het plan bestaat uit twaalf 2-onder-1-kap woningen, zes hoekwoningen, zeven tussenwoningen en één vrijstaande woning. De percelen variëren in oppervlakte van 97 tot 310 m2; de woonoppervlakten van 97 tot 140 m2. De vrijstaande woning krijgt een woonoppervlakte van 166 m2. De woningen variëren in prijsstelling van € 299.000,- tot € 499.000,-. Verkooprijs van de vrijstaande woning bedraagt € 599.000,-

Beweging

Portefeuillehouder Tom  Horn (PvdA) is ingenomen met de overeenkomst. “Het dorp heeft lang aan moeten kijken tegen een open gat; ik ben blij dat er ook in de kern zelf wat betreft nieuwbouw nu weer beweging komt.” Voor Spieringhof geldt, net als voor onder meer Beinsdorp, dat in de polder ook weer volop nieuwbouwactiviteit gaande is in kleinschalige projecten.

Cookieinstellingen