Busstation Getsewoud voorzien van laadpalen

Foto: Wikipedia - Connexxion

Het P+R busstation Getsewoud in Nieuw-Vennep (gemeente Haarlemmermeer) wordt de komende maanden voorzien van laadpalen. De provincie Noord-Holland voert daarvoor tussen 25 oktober 2021 en 1 februari 2022 werkzaamheden uit.

De nieuwe laadinfrastructuur op het busstation maakt het mogelijk om meer elektrische bussen door de regio te laten rijden. Bussen en busreizigers worden langs de werkzaamheden geleid en ondervinden enige hinder van de werkzaamheden.

Om de laadinfrastructuur op het P+R busstation Getsewoud mogelijk te maken, komt er een oplaadstation, worden kabels en leidingen aangelegd en wordt de grond bij de oplaadpalen verhard. De werkzaamheden starten op 25 oktober 2021 en duren tot en met eind januari 2022. Daarnaast verwijdert de aannemer, tussen 28 oktober en 2 december, de oude openbare verlichting en plaatst nieuwe verlichting. Van 16 november tot 3 december wordt er gewerkt aan de bouw van een nieuw chauffeursgebouw. En voor de eerder gekapte bomen plant de aannemer half december nieuwe bomen terug.

Verkeershinder
Tijdens de werkzaamheden is er een tijdelijke halte aan de zuid-west kant van het P+R busstation Getsewoud geplaatst. Busreizigers worden langs de werkzaamheden naar deze tijdelijke halte geleid. Omdat er voor de werkzaamheden gewerkt wordt tussen de parkeerplaatsen en de Getsewoudweg, ondervinden automobilisten op de Getsewoudweg enige verkeershinder van de werkzaamheden. Uiteindelijk wordt op 1 februari 2022 het nieuwe buslaadstation Getsewoud geopend.

Zero emissie
De aanleg van de laadinfrastructuur op het P+R station Getsewoud in Nieuw-Vennep sluit aan bij de ambitie van de provincie Noord-Holland om in 2050 100% circulair en klimaatneutraal te zijn. Provincies en vervoerregio’s hebben, als concessieverleners van het busvervoer, met het Rijk afgesproken om uiterlijk 225 alle nieuw instromend bussen emissievrij te laten zijn. Bij de zero emissie speelt een goede laadinfrastructuur een essentiële rol.

Als eigenaar en opdrachtgever van de provinciale wegen, kanalen, bruggen en sluizen zet de provincie zich samen met partners in om de CO2-uitstoot terug te dringen. Bij het beheer en de aanleg van nieuwe infrastructuur kiest de provincie Noord-Holland voor duurzame maatregelen, door bijvoorbeeld grondstoffen te gebruiken die minder CO2 uitstoten of door gebruik van materialen die kunnen worden hergebruikt. Met het programma Duurzame Infrastructuur werkt de provincie Noord-Holland aan een fijne woon-, werk- en leefomgeving voor nu en in de toekomst.

Cookieinstellingen