Dorpsraad Nieuw-Vennep blij met groen licht voor sloop oude panden Venneperstraat

Foto: Google streetview

Op 28 september 2019 heeft de dorpsraad Nieuw-Vennep de activiteit “fietsen met de raad” georganiseerd. Dit was voor de dorpsraad de start van een campagne om de verpaupering van het centrum een halt toe te roepen en deze trend te keren.

De concrete hulpvraag van de dorpsraad aan de gemeenteraad was om regie te nemen in dit complexe speelveld. Met dank aan Johan Rip is de motie “regie op Nieuwe Kom” unaniem aangenomen.

Daarna is er veel gebeurd en werd vooral ook duidelijk hoe ingewikkeld dit vraagstuk bleek te zijn en wat maakt dat dit al vele jaren en doorn in het oog is van vele bewoners. De dorpsraad is dan ook enorm blij met het goede nieuws dat er een belangrijke stap wordt gezet in het opknappen van het centrum.

Wilma Wonen, Green Real Estate, Paul Bakker en de gemeente zijn het dusdanig met elkaar eens dat de sloop van de panden tussen de Venneperstraat en Poststraat in januari kunnen beginnen. De onderhandelingen zullen volgend jaar afgerond worden voor definitieve bouw.

De dorpsraad over dit besluit: “Als dorpsraad  zijn wij ook vooral Wethouder Booij met haar team binnen de gemeente, maar ook Wilma Wonen, Green Real Estate en Paul Bakker zeer dankbaar dat iedereen vanuit zijn eigen rol heeft gedaan wat nodig is om dit voor elkaar te krijgen.
Uiteraard houden wij het vervolg scherp in de gaten maar dankzij deze mensen is er een memorabel moment ontstaan. Wat een mooi cadeau zo voor de kerst! Wij wensen iedereen hele fijne dagen”!

Cookieinstellingen