Plan voor 43 betaalbare woningen aan Veldbloemstraat Nieuw-Vennep

De gemeente Haarlemmermeer bekijkt samen met woningcorporatie Ymere of er woningen gebouwd kunnen worden op de voormalige plek van de Rehobothschool in Nieuw-Vennep. Deze voormalige school aan de Veldbloemstraat is in 2015 gesloopt. Vanaf toen is het onbebouwd gebleven. Het plan bestaat uit 43 woningen.

Samen met buurtbewoners
De gemeente en woningcorporatie Ymere hebben begin april een brief verzonden naar alle buurtbewoners van de Veldbloemstraat. Met deze brief hadden zij hen ook willen uitnodigen voor een informatiebijeenkomst, waarop zij graag meningen en inbreng horen. Op korte termijn kan dit helaas niet vanwege de coronacrisis. De noodzaak voor meer betaalbare woningen in de Haarlemmermeer blijft. Ook in deze tijden. Daarom wilden de gemeente de buurtbewoners ook nu betrekken. Er is nu gekeken hoe de buurtbewoners het beste kunnen informeren en hoe ze de gelegenheid kunnen krijgen om te reageren op het plan, ook zonder informatiebijeenkomst.

Het antwoord is gevonden in een videopresentatie. Als u klikt op de hoofdfoto bovenaan dit bericht dan vindt u de videopresentatie over het voorlopige plan.  Tot 11 mei konden reacties via een formulier worden achtergelaten. Daarop zijn veel reacties ontvangen. Op basis van alle vragen en opmerkingen is een Q&A opgesteld. Deze vindt u HIER.

Aanvullende informatie over het project

  • Voor lagere inkomens
    De gemeente wil voldoende aanbod van woningen voor verschillende doelgroepen. Daarbij heeft zij bijzondere aandacht voor de lagere inkomensgroepen, starters en jongeren. De huisvestingsverordening staat toe dat voor een bepaald deel van de woningen voorrang kan worden gegeven aan doelgroepen zoals jongeren  en ook voorrang kan worden gegeven op basis van huidige woonplaats.
  • Context
    De gemeente heeft met Ymere afspraken gemaakt voor de bouw van circa 90 extra betaalbare woningen. Deze afspraken zijn vastgelegd in een samenwerkingsovereenkomst. De geplande woningen zijn verspreid over drie locaties. Twee daarvan zijn de Kaj Munkweg en Hoofdweg in Hoofddorp.  De woningen op deze twee locaties in Hoofddorp zijn inmiddels opgeleverd. Vanaf 2017 hebben wij met Ymere gezocht naar een derde locatie. In het perceel aan de Veldbloemstraat in Nieuw Vennep hebben we een alternatieve locatie gevonden.
  • Nota van B&W
    Als u wilt kunt u voor meer informatie de Nota van B&W hier bekijken: Ontwikkelovereenkomst Veldbloemstraat. Deze is opgesteld naar aanleiding van de collegevergadering op 24 maart 2020.

Vragen en opmerkingen
Als u vragen heeft kunt u via dit e-mailadres contact opnemen met de gemeente: [email protected]. Voor vragen over het plan aan Ymere kunt u contact opnemen met Ruben van der Spek, projectontwikkelaar van Ymere via [email protected] of via telefoonnummer 06-11876327. Belt u liever met de gemeente? Dat kan ook. Via het algemene informatienummer van de gemeente, 0900-1852, kunt u contact opnemen met projectmanager Bram van Melis.

Cookieinstellingen