Gemeente gaat groenstrook Westerdreef verbeteren

De gemeente wil de groenstreek gaan verbeteren op de hoek van de Raiffeisenstraat en de Westerdreef in Nieuw-Vennep. Het idee van de gemeente is om de omvangrijke groenstrook tussen rijbaan en woningen een wat fraaier aanzicht te geven. ,,Nu ziet het er gewoon echt heel onverzorgd uit”, zegt wethouder Marjolein Steffens-van de Water (Fysieke Leefomgeving) op InforMeer. Opnieuw is de wethouder vergezeld van ambtenaren van Beheer en Onderhoud op werkbezoek.

In beweging

Steffens is als wethouder al eerder in beweging gekomen na een aantal klachten uit Zwanenburg waar buurtbewoners zich hebben beklaagd over het onderhoud van het groen aldaar. De wethouder heeft daar letterlijk geen gras over laten groeien door direct maatregelen te nemen, omdat het groen zelfs een bankje in een Zwanenburgs plantsoen heeft overwoekerd. Nadat Steffens het bedrijf wat verantwoordelijk is voor het groenonderhoud is in ieder geval doorgewerkt om het verwilderde groen weg te halen.

Doorn in het oog

Ook de bewuste plaats aan de Westerdreef in Nieuw Vennep is Steffens al enige tijd een doorn in het oog. De bewoners in het gebied zijn ontevreden over het werk van het groenbedrijf. Het nieuwe maaibeleid van de gemeente is gericht om biodiversiteit meer kans te geven. Op die manier kan het openbaar groen een veelkleurig en bloem- en kruidenrijk krijgen, hoewel dat aan de Westerdreef vooralsnog niet is geslaagd.

Vette kleigrond

Volgens de gemeente komt dat hoogstwaarschijnlijk door de vette kleigrond. Een bloempje is er amper te zien, maar wel is er gemaaid gras en dat terwijl het al een paar weken geleden is gemaaid. ..Het is te nat om af te ruimen, als de machines er nu overheen gaan, richten ze grote schade aan de bodem aan”, laat een ambtenaar weten.

Pijn aan de ogen

Als Steffens de plek in ogenschouw neemt, denkt de wethouder dat de groenstrook alleen al zonder het gemaaide gras als toplaag nog meer pijn aan de ogen doet. Wat dat betreft is het werkbezoek van Steffens nuttig. Ze vindt het een geluk bij een ongeluk.

Minder goed te zien

Nu het gemaaide gras er bovenop ligt, is nu minder goed te zien dat er een soort van miniheuvellandschap onder ligt. Met de ingeslagen weg voor meer biodiversiteit betekent het voor Steffens wel dat de gemeente afscheid neemt van ‘gladgestreken biljartlakens’ en dat de natuur haar werk moet kunnen doen. Alleen heeft de natuur wel een beetje hulp nodig, want de onverzorgde groenstrook is nu ook weer niet de bedoeling.

Bron: InforMeer

Cookieinstellingen