Fusie De Avonturijn met Het Mozaïek

Nu de Avonturijn, straks Mozaïek 2 aan de Dorpstraat
Nu de Avonturijn, straks Mozaïek 2 aan de Dorpstraat
Foto: google

De rooms-katholieke basisschool de Avonturijn gaat fuseren met de protestants-christelijke basisschool Het Mozaïek.

Directe aanleiding voor het samengaan is het teruglopende aantal leerlingen op de school aan de Dorpsstraat. Op dit moment telt de school nog amper 60 leerlingen en dat is te weinig, aldus het bestuur van de stichting voor confessioneel onderwijs Jong Leren, waar beide scholen onder vallen. Ook volgend schooljaar zou dat aantal niet boven de minimaal vereiste 100 leerlingen kunnen uitkomen.

Twee locaties

De Avonturijn ontstond als voortzetting van de Op Dreef school. Het onderkomen van deze school is ondertussen gesloopt. De overgebleven leerlingen vonden onderdak in een tijdelijke voorziening. Na de fusie telt Het Mozaïek ongeveer 300 leerlingen. De groepen 6 tot en met 8 gaan onderwijs krijgen in de huidige locatie van de Avonturijn. Dat gebouw gaat Mozaïek 2 heten. De groepen 1 tot en met 5 bevolken de huidige lokalen aan de Nieuwstraat, waar vorig jaar al is bijgebouwd vanwege ruimtegebrek.

Dalende aantallen leerlingen

Volgens Paul bronstring, lid van het college van bestuur van Jong Leren, is de Op Dreef altijd al een relatief kleien school geweest. Nu het oude deel van Nieuw-Vennep steeds minder jonge kinderen telt, hebben meer basisscholen last van dalende leerlingenaantallen. Recent wereldbekend dat onderzoek wordt gedaan naar het samenbrengen van scholen op één locatie in het centrum van het oude dorp, waarbij gedacht wordt aan het Harmonieplein. Daarover zou deze zomer nog een principebesluit worden genomen.

 

Cookieinstellingen