Laurens Trio in het Koetshuis kasteel Keukenhof

Foto: PR Keukenhof, aangeleverd

Nu de overheid de maatregelen heeft aangepast, is het weer mogelijk concerten in het Koetshuis van Kasteel Keukenhof te organiseren. Op dinsdag 15 februari treedt het Laurens Trio op, een ensemble dat gevormd wordt door drie jonge musici: violist Diederik van Wassenaar, celliste Belén Mendez Valledor en pianiste Lieselotte van Tol.

Ze spelen het Piano Trio no. 4 (‘Gassenhauer-Trio’) van Ludwig van Beethoven en Piano Trio No. 4 (‘Dumky’) van Antonín Dvořák.

In april 2021 bereikte het trio de finale van de Grote Kamermuziekprijs in De Doelen in Rotterdam. Alle musici zijn bezig zichzelf te ontwikkelen op verschillende manieren, met kamermuziek als belangrijke hoeksteen. De leden volgden allen hun hoofdvakstudie aan Codarts Hogeschool voor de Kunsten in Rotterdam, de plek waar zij elkaar ontmoetten en aan welke het trio zijn naam dankt; Sint-Laurentius is de beschermheilige van Rotterdam. Het trio wordt gecoacht door Bart van de Roer, Eva Stegeman, Gordan Nikolić en Stéphane De May. Het huidige kernrepertoire wordt gevormd door werken van Beethoven, Dvořák, Mendelssohn en Fazil Say. Hiernaast verdiepen zij zich graag in modern repertoire en voeren zij door henzelf gearrangeerd werk uit. Met veel plezier geeft het Laurens Trio regelmatig concerten op verscheidene concertlocaties in Nederland.

Dit concert zou plaatsvinden op 12 oktober jl. , maar kon door ziekte van de celliste niet doorgaan. Liesette van Tol en Diederik van Wassenaar maakten er toen toch een prachtige avond van.

Het is een concert zonder pauze, dat 60 – 70 minuten zal duren. Er is een beperkt aantal zitplaatsen beschikbaar, zodat de stoelen verder uit elkaar kunnen worden gezet. Toegang is alleen mogelijk op vertoon van een coronatoegangsbewijs, geprint of op de smartphone.

Het concert begint om 20.00 uur, een kwartier eerder dan de gebruikelijke aanvangstijd. Vooraf wordt koffie, thee of een drankje aangeboden.

Het Koetshuis is open vanaf 19.30 uur.

Kaartverkoop uitsluitend via www.kasteelkeukenhof.nl/concerten

Voor informatie: [email protected]

 

Cookieinstellingen